Přejít k hlavnímu obsahu

Co přinesla Samsung Podzimní Sklizeň?

24. 9. 2020 | 21:34 Hearthstone
Samsung Podzimní Sklizeň je už nějaký ten den za námi, a tak se vám možná už průběh turnaje vytratil z paměti. A právě proto se teď na to, co poslední žně této sezóny přinesly, podíváme.
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Minulý víkend přinesl jeden z největších domácích Hearthstone turnajů za poslední dobu, hrála se totiž druhá letošní Sklizeň, v níž se mimo pěkných finančních odměn v celkové hodnotě 10 000 korun hrálo především o postupové místo na Samsung MČR v mobilních hrách. Vidina takovéto výhry samozřejmě na turnaj přilákala ta naprosto nejznámější místa, z nichž chyběli snad jen Matty a Jarla, kteří pro to ale měli pádný důvod – místo na Mistrovství si už vybojovali předtím.

Právě Matty se ale na turnaji objevil alespoň jako komentátor, což můžete vidět ve videu výše. To mimochodem také nastiňuje, jakým stylem celá Sklizeň probíhala – to, že toho bylo ve hře opravdu hodně, sice způsobilo to, že zápasy byly napínavé až do konce a plné těch nejlepších výkonů, i díky komentátorům si ale celý turnaj uchoval zábavnou atmosféru. A u to má přeci v Hearthstone jít nejvíce!

No, ale nutno zase uznat, že k zahození není ani to místo na MČR, pojďme se tedy už konečně podívat, jak bitva o něj vypadala z pohledu výsledků. Začneme samozřejmě od prvního kola, které nepřineslo nic překvapivého. Vzhledem k našlapanosti startovní listiny bylo prostě jasné, že i nějaké úplně nejznámější tváře po něm poputují do LB, a davidek z Rentgen Gaming, tedy jediný, kdo mohl opravdu šokovat, uspět nezvládl. I tak by si ale někdo při pohledu na první kolo LB, v němž čekaly souboje o udržení na taková jména, jako jsou třeba BlizzconJan, Norwis nebo Benko, mohl myslet, že jde o špatný vtip.

Tak to ale zkrátka u nadupaných turnajů bývá a ani po tom, co se s turnajem rozloučila první čtveřice v podobě davidek, Benko, JaMMeX a CptBoatsnhoes, tak nešlo mluvit o extra překvapující situaci. Ti největší favorité se zkrátka stále drželi a outsideři nezazářili. A v podobném duchu se nesel i zbytek Sklizně, tento turnaj prostě potvrdil to, že Hearthstone opravdu není jen o náhodě – po druhém kole ve spodní části sice turnaji museli dát sbohem známi hráči BlizzconJan, Nlky, Norwis a En1gma, znovu se ale dostáváme k tomu, že v takto nadupaném turnaji prostě všichni výborní hráči uspět nemůžou.

Z obecného pohledu lze tak další průběh turnaje probrat trochu rychleji, pojďme tedy rovnou na semifinále WB, které nabídlo úspěch Valdaboye proti Jobsadovi a RybkyPipky proti JoŽovi. Ve finále horní části pak byl o něco úspěšnější reprezentant Enterprise Esports, to zajímavé se ale dělo dole. Pardub, který v LB bojoval od druhého kola, v němž nestačil právě na RybkuPipku, totiž rozjel krasojízdu, kterou už do konce turnaje nestihl nikdo přerušit. To bychom ale předbíhali, takže postupně – už v prvních dvou zápasech, v nichž si nemohl dovolit selhání, Pardub jasně ukázal, že s turnajem se loučit opravdu nechce. Jak svého týmového kolegu BlizzconJana, tak Španěla Pepeho totiž suverénně porazil 3:0. V dalším kole pak sice ztratil jednu hru proti JoŽovi, s další 3:0 pak ale z turnaje vyprovodil Jobsada, a od postupu na MČR ho tak dělily už jen dvě výhry.

Na tu první dosáhl ve finále LB, které nabídlo odvetu proti Rybkovi. V ní sice rovněž došlo na všech pět her, tentokrát se ale po nich mohl radovat Pardub, a z turnaje už tak nezbývalo nic než samotné grandfinále. To nabídlo opravdu krásný a vyrovnaný souboj, jak to nakonec dopadlo se ale koneckonců můžete sami přesvědčit výše umístěným klipem. Pardub zkrátka potvrdil roli jednoho z největších favoritů, a stává se tak zatím čtvrtým postupujícím na Samsung MČR v mobilních hrách. Jak se po výhře cítí, se můžete dočíst v rozhovoru zde, na pocity stříbrného medailisty Valdaboye se zase lze podívat tady.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend