Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes startuje OGA PIT: Ceb se vrací do OG, české duo v NiP zkouší nového supporta

27. 7. 2020 | 10:32 Dota 2
Po dřívějším letošním úspěchu se One Game Agency rozhodla uspořádat druhé pokračování svého turnaje OGA Dota PIT. Ve hře je ještě více peněz než před dvěma měsíci, konkrétně se bude od 27. do 30. července bojovat o 170 tisíc dolarů a my budeme mít i komu fandit!
OGA Dota PIT
OGA Dota PIT

OGA PIT nevymýšlí žádné složité skupinové fáze a pavouky, všech osm pozvaných účastníků je rovnou nasazeno do Double Elimination bracketu, kde všechny zápasy probíhají BO3 a pouze velké finále nabídne best-of-five. V akci se sice nepředstaví ani jeden finalista minulého vydání, týmy Secret a Liquid, i přesto je ale startovní listina více než kvalitní. Slavné organizace jako OG, Virtus.pro, NAVI, Alliance nebo Team Nigma slibují velkou podívanou. Tuhle pětku následně doplní silná ukrajinská pětka FlyToMoon i dva týmy s českými zástupci.

Jako první se podíváme na Ninjas in Pyjamas, kde hrají hned dva Češi – Ondřej 'Supream' Štarha a Jonáš 'SabeRLighT' Volek. Od přesunu pod křídla známé švédské organizace se však týmu nedařilo dle představ, kvůli čemuž jej opustil kapitán a support SoNNeikO. Stálou náhradu se NiP najít zatím nepodařilo a na tomto turnaji zaskočí Cr1t, který se stále nachází v základní sestavě Evil Geniuses. Jeho hlavní pozice je ale 4, zatímco SoNNeikO byl plnohodnotný support, tak bude zajímavé sledovat, jak si jednorázově rozdělí své pozice.

Sledovat kromě Supreama se SabeRLighTem budeme moci také Miroslava 'BOOM' Bičana, jenž hájí barvy týmu Vikin.gg. Ten sice byl dlouho na turnajích za outsidera, postupem času ale vikingové začali sbírat jedno cenné umístění za druhým a evropském vydání ESL One Los Angeles dokonce získali třetí příčku. V poslední době se Vikin.gg navíc daří více než NiP, tak doufáme, že na to BOOM a spol. navážou i tentokrát.

Ve složení turnaje sice Virtus.pro nahradila druhá sestava VP.Prodigy, my bychom však na závěr rádi zmínili jinou změnu přímo v nejslavnějším týmu světa. OG před letošní sezónou zamíchali soupiskou opravdu hodně a výsledkem bylo složení se třemi midaři. Tahle pozice zůstala Topsonovi, takže se dva další hráči museli přizpůsobit, a jednomu z nich to dlouho nevydrželo. Nejmladší mistr světa SumaiL v OG končí a roli carry si vyzkouší MidOne, zatímco offlane převezme starý známý Ceb, kterému se po hraní opravdu stýskalo.

OGA PIT

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.