Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojnásobní mistři světa propouští svůj B tým

9. 6. 2020 | 16:03 Dota 2
Po úspěšném tažení na The International 2019 se rozhodli hráči OG dát šanci i méně zkušeným kolegům, a proto založili svoje "béčko" OG Seed. To se teď rozhodli své svěřence propustit kvůli možnému střetu zájmů.
OG.Seed
OG.Seed

Když vyhráli OG The International, snažili se vyhrát podruhé. Když už ale zvítězili i porduhé, nevěděli co dělat, a tak si založili akademii, naberali do ní méně úspěšné hráče a předávali jim své zkušenosti a rady. Kvůli pandemii koronaviru a následnému odložení TI10 a překopání sezóny se často oba týmy pod vlajkou OG začaly střetávat v regionálních turnajích, a právě kvůli střetu zájmů se musí s B týmem rozloučit. Svou roli však mohly hrát i nevelké úspěchy OG Seed. Jejich jediným turnajem, kde by se dalo hovořit o dobrém výkonu, byl Dota Summit 12, kde získali stříbrnou medaili, což pro hráče jako Zfreek nebo Madara není adekvátní úspěch za více než půl roku.

OG Seed dostali třicetidenní výpovědní lhůtu, během níž si mohou najít nové působiště či založit vlastní organizaci, v OG tedy ukončí svou činnost až 30. června. Nedávno zrušil svou Dota 2 sekci velkoklub Cloud9. Dalším týmem, který míval dlouhou dobu Dota 2 sekci, je Complexity Gaming, kde dlouhou dobu působil Zfreek. Do třetice se nabízí Optic Gaming, jejichž Dota 2 sekce je rovněž minulostí.

Sestava OG Seed

 Řecko Omar "Madara" Dabachach
 Švédsko Rasmus "Chessie" Blomdin
 Švédsko Andreas "Xibbe" Ragnemalm
 Spojené státy americké Zakari "Zfreek" Freedman
 Finsko Petu "Peksu" Vaatainen

Zdroj: ogs.gg
Štítky: OG, OG Seed