Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq vstoupili do EDC soubojem proti týmu, který má na kontě i výhru nad Fnatic

25. 3. 2021 | 08:45 Counter-Strike 2
Třetí sezóna turnaje European Development Championship startuje právě dnes. Díky uzavřenému partnerství se nejlepší dva týmy z naší HAL3000 MČR Tour do EDC kvalifikovaly, jako první jdou do akce Entropiq, kteří celý turnaj odstartují ve čtvrtek od 10:00. Soupeřem jim bude nebezpečná ruská sestava GROND.
Entropiq vs. GROND
Entropiq vs. GROND
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq se na HAL3000 MČR Tour prokázali být v dobré formě, mezinárodní konkurence je ale ještě úplně o něčem jiném. Aktuální domácí dvojka může jen závidět počet zahraničních možností SINNERS Esports, protože Entropiq zatím nejsou ani v Advanced divizi ekosystému lig ESEA. Když ale nějaká příležitost přijde, tak se jí sestava organizace Martina Kabrhela bude chtít chopit za pačesy. Uzavřená kvalifikace European Development Championship nabízí dva sloty v hlavním turnaji, kam ale postoupí pouze dva nejlepší týmy. Úspěch tedy znamená vyhrát třikrát v řadě, jakákoliv porážka bude v Single Elimination pavouku znamenat konečnou.

Entropiq vs. GROND
2.34 – Kurzy na výhru – 1.48
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
capseN  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

25. 3. 10:00

Stream:
PLAYzoneCZ

 Rusko faydett
 Rusko SasukeQO
 Rusko SoLb
 Rusko NMV
 Rusko FpS

Úvodním sokem smečky v čele s Michalem 'leckr' Kadlíčkem bude ruský celek GROND, tým z nejlepší světové stovky dle žebříčku HLTV. S vítězem poslední sezóny ESEA Intermediate už se Entropiq v minulosti jednou potkali a ruskou pětici porazili v rámci Polish Esport Cupu 2:1. Zatímco český tým hrál tehdy ještě se Zdeňkem 'daxen' Duškem, ruský celek spolu hraje beze změny opravdu dlouhou dobu. I přesto se však GROND v HLTV žebříčku příliš neposouvají, jejich maximem je 81. příčka z 1. dubna. Aktuálně se nachází o šestnáct pozic níže.

Ruská sestava nechyběla ani v minulém vydání tohoto turnaje, kdy v prvním kole uzavřené kvalifikace podlehla SINNERS, kteří následně dokráčeli až do semifinále hlavní části soutěže. Vůbec bychom se tak nezlobili, kdyby se alespoň první polovina tohoto scénáře opakovala i ve třetím šampionátu EDC. Ruský soupeř však bude papírovým favoritem, na kontě už má jednorázové výhry s HellRaisers, Ambush nebo tento týden proti Lilmix. Vůbec největší dílčí úspěch týmu GROND je ale bezesporu vítězství v kvalifikaci na DreamHack Masters Spring proti švédskému týmu fnatic. Celou scénu tehdy obletěla informace o tom, že tým slavil triumf se striptérkami.

European Development Championship u společnosti Tipsport
European Development Championship u společnosti Tipsport
Zdroj: Tipsport.cz

Závěrečnou důležitou informací je složení komentátorské dvojice oficiálního lokálního streamu. Prvním kolem uzavřené kvalifikace třetí sezóny EDC vás na našem Twitch kanále budou provázet Marek 'shadye' a Matěj 'forji' Kmiť. Tyto přenosy by nemohly vzniknout bez podpory společnosti Tipsport, takže pokud vám bylo 18 let, určitě neváhejte omrknout širokou kurzovou nabídku na esport, kde nechybí právě ani mnohé zápasy této soutěže.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.