Přejít k hlavnímu obsahu

Hippomaniacs nestačili na světové šampiony a nepostupují na The Chongqing Major

28. 11. 2018 | 19:05 Dota 2
Dota 2 bývá často přehlížena a na mnoho domácích akcích ji už nevídáme. V Evropě se však domácí hvězdy neztrácejí a právě nejlepší český tým Hippomanics čeká koncem listopadu boj s největšími elitami o The Chongqing Major.
The Chongqing Major
The Chongqing Major

Český Dota 2 tým Hippomanics dokázal tento pátek postoupit z otevřené kvalifikace do hlavní části evropských bojů o The Chongqing Major, kde koncem ledna budou nejlepší týmy z celého světa hrát o rovný 1 milion dolarů. Hippomaniacs se v dobrém světle představovali už v nedávných turnajích, které jsme na našich stránkách zmiňovali, nyní však má česká pětka před sebou dosud největší příležitost.

Spolu s Vega Squadron a vítězem druhé open kvalifikace totiž 28. až 30. listopadu doplní pět pozvaných týmů v čele se světovými šampiony OG, v boji o pouhé tři postupové sloty do Číny. Už jen postup do této části kvalifikace s přítomností nejužší evropské elity přinese české Dota 2 jedničce spoustu důležitých zkušeností, ale my věříme, že účast nezůstane u pouhých dvou zápasů ve skupině!

Seznam účastníků evropské kvalifikace:

  • Skupina A
     World Team Liquid – 2:0 (4:0)
     Švédsko The Final Tribe – 1:1 (2:3)
     World Vega Squadron – 0:1 (2:3)
     Evropa Ninjas in Pyjamas – 0:2 (2:4)
     
  • Skupina B
     World Team Secret – 2:0 (4:1)
     Švédsko Alliance – 1:1 (2:2)
     Evropa OG – 1:1 (2:2)
     Česká republika Hippomaniacs – 0:2 (1:4)

Složení týmu Hippomaniacs:

 Česká republika Jonáš 'SabeRLighT' Volek
 Česká republika Jan 'sehny' Sehnal
 Česká republika Vojtěch 'Curry' Novák
 Česká republika Ondřej 'Supream' Štarha
 Česká republika Petr 'Muf' Fojtík

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.