Přejít k hlavnímu obsahu

Je to tam! CS:GO přesáhlo magickou hranici milionu hráčů hrajících v jednu chvíli

14. 3. 2020 | 20:38 Counter-Strike 2
Minulý týden jsme vás informovali o milníku, kterého CS:GO dosáhlo, kdy ho v jeden moment hrálo více jak 924 tisíc hráčů. Zmínili jsme také, že se možná časem dočkáme i ještě zajímavějšího čísla, třeba milionu, ani my jsme ale nepočítali, že k tomu dojde tak brzy!
CS:GO stonks
CS:GO stonks

Výše zmíněný článek najdete zde. Poprvé se letos střílečce zadařilo v lednu, kdy po roce překonala 800 tisíc hráčů. Hned v únoru čísla narostla na 901 305 hrajících, což na začátku března přerostlo až na působivých 924 045. I tak nikdo nečekal, že méně než dva týdny na to, se do hry v jednu chvíli přihlásí 1 001 756 uživatelů.  

Obliba hry možná trochu ironicky narostla s příchodem obávaného koronaviru, který se teď šíří po Evropě a představuje strašáka pro takřka celý svět. COVID-19 ovlivňuje i herní průmysl a esport, zápasy a události se odkládají, nebo se rovnou ruší – jako například amsterdamský TwitchCon nebo League of Legends liga LEC.

Vážná situace si žádá unikátní řešení, a tak třeba druhá zastávka Masters Tour v Hearthstone se bude hrát v bezpečném online prostředí. Opatření v různých zemích pozastavily studijní i kulturní život, a tak je možná více hráčů doma a má čas si pořádně zahrát, což může mít na výslednou statistiku také svůj podíl.

CS:GO milion

Čísla v Counter-Strike od konce roku 2019 nadále rostou, březen má takřka 4% nárůst, a to uběhla sotva polovina měsíce. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál, je ale možné, že nás CS:GO zanedlouho opět mile překvapí dalším úspěchem. 

CS
PLAYzone Challenge 2020