Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo vládl domácí StarCraft scéně v roce 2019?

22. 1. 2020 | 01:41 StarCraft 2
StarCraft 2 zažil v roce 2019 na CZ/SK scéně poměrně plodnou sezónu. Kdo ale celé domácí scéně kraloval a utvořil pětici nejlepších hráčů z česko-slovenské scény?
StarCraft 2 TOP 5
StarCraft 2 TOP 5

StarCraft 2 se dostal na největší BYOC akci PLAYzone Challenge, dostal se na FOR GAMES, viděli jsme několik menších online turnajů, vrátil se trochu ulítlý Nest Story Cup a o prázdninách se dostalo i na Bust ligu – dlouhodobější turnaj pro dvojice hráčů. Na závěr roku se odehrál také jeden offline turnaj o mistra Ostravy. Pojďme se nyní podívat na ty nejúspěšnější hráče roku 2019. 

Mimo pořadí na těsném šestém místě se umístila stálice české SC2 scény. Člověk, který je znám jako hráč, kapitán, admin, organizátor… vlastně by člověk těžko hledal funkci, kterou Keiras nezastával. Ano, tento Zerg si zaslouží zmínku za šesté místo v našem žebříčku. Účastnil se snad každé velké letošní akce, takže pomyslné bodíky se mu sbíraly celkem dobře. S jedinou výjimkou se na každém offline turnaji probojoval až do čtvrtfinále, kde jej však v Ostravě i v Brně vyřadil vítěz celého turnaje. Seřazení a argumentaci výběru nejlepší pětky má na svědomí náš oblíbený Pavel "Mr. Penguin" Kristián, kterému mnohokrát děkujeme za spolupráci.

StarCraft 2

5. místo - RAiNMakeR

Na pátém místě máme jednoho z mnoha Terranů v tomto žebříčku. RAiNMakeR. Mezi šestým a pátým místem to opravdu bylo těsné. Hráči jako Just Like Fire, Lancel, nExt nebo Freizy si sice zmínku také jistě zaslouží, ale byl to právě Rain, který se na PLAYzone Challenge dostal až do čtvrtfinále. Odnesl si ale také krásné druhé místo z FOR GAMES a především díky těmto dvěma výsledkům si zaslouží páté místo. Bylo možné jej vidět i na online turnaje 21Games, z něhož šestého si odnesl třetí místo. 

4. místo - BlueCheese

Čtvrté místo patří slovenskému Terranovi. Kterému? Možná trochu překvapivě BlueCheesovi. Tento hráč sice má zcela jistě na to, aby mohl být na příčce nejvyšší, nebo minimálně top3. Proč na nich ale není? Nedal nám letos mnoho příležitostí k tomu, abychom jeho sílu mohli s protihráči poměřit. Odnesl si sice titul mistra Ostravy, ale tím jeho jízda skončila. Mohli jsme jej zahlédnout ještě v Bust lize, kde spolu s TomikuSem postavili děsivý tým, ale bohužel do finálových bojů přes Lumpase a Keirase nepostoupili. Poslední zmínka o jednom z nejlepších československých hráčů byla ve spojení s kvalifikací na WESG. Zde vyhrál otevřenou kvalifikaci, ale ze středoevropského regionu se nedostal přes Itala Ryosise.

3. místo - Hopt

Pojďme na třetího. Zde to bylo velice těsné a opět jsme tu měli dva Terrany. O malý kousek však tento duel prohrál Hopt, který bohužel pro něj nezískal vítězství v žádném z velkých offline turnajů. Druhé místo na PZCH a společné vítězství s Lingem v Bust lize je ale krásné. Podobně jako BlueCheese i Hopt vyhrál open kvalifikaci na WESG, v dalším kole však podlehl právě svému krajanovi, který se zde umístil pod ním. Nabízí se otázka, jak je možné, aby byl BlueCheese na nižším místě než Hopt, kterého v kvalifikaci porazil. Tato tabulka ale není o tom, kdo by vyhrál duel, ale o celkových loňských úspěších. První místo z Ostravy a dělené čtvrté z Bust ligy hodnotíme o něco níž, než těsné druhé místo z PZCH a vítězství v Bust lize. Mističku vah také překlápí několik TOP3 umístění v online turnajích od 21Games. Hledejte Hopt/LadderManRon.

StarCraft

2. místo - Korty

Další Terran se nachází na druhém místě. Tento hráč nechyběl na žádné velké akci, a i když svůj tým nepodržel na Nest Story Cupu, může se letos pochlubit semifinále na PZ Challenge, semifinále v Bust lize, druhým místem z Ostravy a konečně vítězstvím na FOR GAMES. Ano, je to náš novodobý král mechu Markus… tedy vlastně Korty. Je to Korty! Tento hráč ukázal, že dokáže porazit každého a letošní rok mu patří hezké druhé místo. I mezi Kortym a Hoptem to bylo velmi těsné, nakonec však jedno vydřené první místo znamenalo klíčový rozdíl.

1. místo - Nolimit

První místo patří hráči, který měl ze začátku roku trochu smůlu, nakonec ale vše otočil na největší SC2 akci roku. Také to konečně není Terran! Ano, nemůže to být nikdo jiný než Nolimit. Z Ostravy si odvezl nešťastnou bramborovou medaili, ale vše otočil… ehm otočkou finálového klání s Hoptem na PLAYzone Challenge, kde po 4 vyhraných mapách v řadě získal letos největší prize pool v SC2. Přidejte několik vyhraných online turnajů a máme tu nejúspěšnějšího hráče roku 2019. 

NoLimit
Štítky: TOP10 2019