Přejít k hlavnímu obsahu

Marek "M0ses" Hon: Potřebujeme novou krev

31. 7. 2020 | 10:00 StarCraft 2
K příležitosti startu nové BWCL sezóny a postupu do druhé nejtěžší divize v minulé sezóně se Martin Dudek alias Evilbringer rozhodl vyzpovídat členy Ascending Pariahs, kteří nás v BWCL reprezentují v hojném počtu. Zde už ale první ze série rozhovorů.
Marek "M0ses" Hon
Marek "M0ses" Hon

Jestli tu existuje někdo, kdo tě nezná, řekni pár slovíček o sobě.

No kdo by mě neznal, tak jsem fajn kluk z Vysočiny se sexy plnovousem. Jsem jeden z nejpomalejších protossů široko daleko a rád hraju 2v2, pokud jde o SC. Jinak klan AP (dříve Inaequalis), resp. BW sekci tohoto StarCraft clanu, vedu od roku 2017, kdy jsme ho se Satíkem založili a už to bude moje/naše sedmá sezóna v BWCL.

Před touto sezonou prošel klan několika změnami a jednou z nich byla i změna clan tagu (dříve [Pariah]). Jak jsi s touto změnou spokojen?

Tahle změna byla nutná z technického hlediska. Některým členům se za clan tag [pariah] nevešel celý nick, viď BaronDevile.

Už se nám blíží další sezona BWCL, kterou jsi sám nakousl. Mohl bys v krátkosti zhodnotit nejdříve tu minulou?

Minulá sezóna byla pro nás ta zatím nejspíš nejúspěšnější. Do týmu se zapracovalo několik velikých posil a náš nový 2v2 tým totálně dominoval. Hráči chodili v hojném počtu a dokázali vybojovat postup.

Z tvých slov usuzuji, že jsi tedy více než spokojen s výsledkem?

Jsem na kluky pyšnej.

aP- slavilo tedy postup, což mimo jiné znamená i silnější soupeře. Jak vidíš šance v nadcházející sezoně?

No budeme to mít rozhodně velmi těžké. Kvalita hráčů v divizi B je vysoká. Já pevně doufám, že se naši borci nenechají zdeptat a budou bojovat. Doufám v umístění někde ve středu divize. Taky se obávám lagů a domluv s hráči z latinské Ameriky, odkud je drtivá většina clanů v divizi B.

V divizi narazíte celkem na pět soupeřů (na všechny 2x). Je tam nějaký, který upoutal tvoji pozornost?

Je to těžko říct. Klany z Peru jsou velmi silné, mexický potažmo americký clan Valhalla team je taky nabušený. I sestava našich sousedů z clanu ReD je nabitá legendami. My ale máme v současné době tak silnou sestavu, že se můžeme bít prakticky s každým. Jen doufám, že budeme mít tak skvělou docházku jako v časech karantény.

V týmu je velmi silná 2v2 dvojice a také celkem solidní řádka velmi dobrých 1v1 hráčů. Věříš tedy, že když docházka bude dle představ, tak můžete být takzvanými černými koňmi turnaje/skupiny?

Střízlivě spíše odhaduji střed tabulky, kvůli konkurenci. Ale pokud dojde silná sestava na každé cw, máme pokaždé velmi slušnou šanci na výhru. Borci jako Thebis nebo dOllaR dokáží přemoci ledaskoho a ostatní taky nejsou nějaký ořezávátka. Jak jsme viděli na turnaji Krocan dokáže hrát opravdu skvěle, pokud je v dobré pohodě. Ostatní taky nejsou rozhodně žádní loseři, vždyť Electrick i Izuel jsou A rank zergové. Stále máme velezkušeného Crowa a Gblcia je nejspíš pěkně rozehraný. Na lavičce máme ještě několik dalších B rank hráčů, no a hlavně naše duo Izuiel + Electrick v minulé sezóně nenašlo přemožitele.

Dle tvých slov je tedy klidný střed tabulky zároveň cíl i úspěch?

Tak rád bych byl mile překvapen. Ale ano za umístění ve středu budu rád.

Chtěl bys ještě před rozloučením napsat slovo závěrem?

Našim borcům bych chtěl hlavně popřát chuť do hry, dostatek času a pevné nervy, protože skill na to mají. Fanouškové se mohou těšit na streamy replayů z jednotlivých kol, které jim, doufám odstreamujeme. A ještě přidám výzvu pro všechny, kteří dají B rank a lépe, nebo se případně na takovou úroveň chtějí dostat a bojovat v lize pro velké kluky, že mi mohou kdykoliv napsat, protože potřebujeme novou krev.

Štítky: BWCL, M0ses
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.