Přejít k hlavnímu obsahu

Microsoft se ve sporu přidal na stranu Epic Games

27. 8. 2020 | 09:58 Fortnite
Válka mezi Epicem a Applem jede na plné obrátky a její konec je, dá se říct, v nedohlednu. Své k tomu nemají problém říct i třetí strany.
microsoft
microsoft

Šéf XBoxu Phil Spencer nedávno oznámil, že Microsoft vydal prohlášení na podporu Epicu, který jako společnost vede veřejné debaty o struktuře vydávání Apple videoher. Spencer to ohlásil na Twitteru, kde také zveřejnil odkaz na celé toto prohlášení, které si můžete prohlédnout v tweetu uvedeném níže: 

V překladu: “Dnes jsme podali prohlášení na podporu žádosti Epicu o zachování přístupu k Apple SDK pro jejich Unreal Engine. Zajistit, aby měl Epic přístup k posledním technologiím od Applu, je správná věc pro herní vývojáře a hráče,” napsal Spencer. 

Těm, kteří nejsou seznámeni se situací, doporučujeme přečíst si článek, kde vysvětlujeme důvod konfliktu mezi oběma stranami. Apple nedávno pohrozil, že zakáže všechna práva Epicu pro IOS a Mac. V prohlášení také stojí, že Unreal Engine od Epicu Epic Unreal Engine stal jedním z nejpopulárnějších herních motorů třetích stran, které jsou k dispozici tvůrcům her a podle Microsoftu existuje jen velmi málo dalších možností, které mohou tvůrci licencovat a používat s tolika funkcemi jako je Unreal Engine na více platformách, včetně IOS. Celé si ho můžete přešíst na stránce zde

epic

“Odmítnutí Epicu přistoupit na Apple SDK a ostatní vývojářské nástroje zabrání společnosti Epic podporovat Unreal Engine na IOSu a Macu, což jistě neocení herní vývojáři a tvůrci” stojí v pokračování. 

“Protože IOS je velký a rostoucí trh pro hry, přerušení schopnosti společnosti Apple podporovat IOS bude pro Unreal Engine značnou nevýhodou při budoucích rozhodnutích společnosti Microsoft a dalších tvůrců her, pokud jde o výběr enginu”. 

“Přerušení schopnosti společnosti Epic vyvíjet a podporovat Unreal Engine pro IOS nebo Mac společnosti Apple poškodí tvůrce her ale i hráče samotné”.  Celé prohlášení si můžete přečíst zde.