Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší slovenský Dota 2 hráč Skiter míří vstříc angažmá v Jižní Americe

28. 3. 2019 | 02:08 Dota 2
Na světové Dota 2 scéně již dlouhé roky působí slovenský hráč Skiter, kterého nyní čeká nová výzva. Po konci Teamu Spirit se hráč pozice 1 stěhuje do Jižní Ameriky, kde společně s Biverem rozšíří řady týmu Infamous.
Infamous Skiter
Infamous Skiter

Poslední dva roky kariéry Olivera 'Skiter' Lepka byly těmi nejúspěšnějšími, na přelomu let 2017 a 2018 si s týmem PENTA Sports zahrál mezi světovou špičkou i na turnajích jako ROG Masters či ESL One v Malajsii. Od loňského srpna hájil barvy Teamu Spirit, se kterým dokázal ovládnout online turnaje jako CryptØmasters nebo I Can't Believe It's Not Summit. Celkově za poslední dva roky nasbíral více než 15 tisíc dolarů pouze na prize poolech.

Začátkem roku se však cesty Teamu Spirit a Dota 2 sekce rozešly poté, co se po odchodu kapitána fng tým nacházel oficiálně ve čtyřech. V následujících kvalifikacích sice hráli pod názvem Kaban, nyní je však tento příběh zcela u konce. Skiter byl spolu s Malthem 'Biver' Wintherem z Dánska naverbován týmem Infamous, jehož původ je v Peru a kapitánem je Argentinec. Chápete správně, tohle evropské duo míří za dobrodružstvím do Jižní Ameriky.

S týmem se totiž před pár dny rozloučili Mason a Wu, s nimiž se Infamous jako jeden ze dvou jihoamerických zástupců představili na DreamLeague, třetím Majoru DPC sezóny. Ačkoliv tak nejlepší slovenský Dota 2 hráč míří do neprobádaných krajin, zahraje si za bezesporu konkurenceschopný tým. V původním peruánském složení se Infamous dokonce v roce 2017 kvalifikovali na The International. Budoucnost tak může být opravdu zajímavá.

Sestava týmu Infamous:

 Slovensko Oliver 'Skiter' Lepko
 Peru Enzo 'Timado' Gianol
 Argentina Mariano 'Papita' Caneda
 Dánsko Malthe 'Biver' Winther
 Peru Joel Mori 'MoOz' Ozambela

Štítky: Infamous, Skiter
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.