Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off Mistrovské části HAL3000 MČR Tour: SINNERS postupují na Vodafone MČR 2021!

14. 3. 2021 | 22:02 Counter-Strike 2
Zajímavé nedělní souboje v play-off Mistrovské části jsou u konce! Pozvánku na Vodafone MČR očekávaně získali SINNERS, kteří si ve finále poradili s Entropiq. A jak celé play-off probíhalo?
HAL3000 MČR Tour - Play-off Mistrovská část
HAL3000 MČR Tour - Play-off Mistrovská část
Zdroj: grafika PLAYzone

Grandfinále: A je dobojováno! Prvním postupujícím na Vodafone MČR 2021 je celek SINNERS Esports, který si ve finále poradil s Entropiq 2:1 a potvrdil roli největšího favorita! První mapa Nuke, kterou mají oba týmy velmi rádi a jsou si na ni jistí, se bohužel pro Entropiq stala noční můrou. Ze hry bylo patrné, že to nebyli ti Entropiq, které známe a průběh podle toho tak i vypadal. SINNERS je zdemolovali 16:3 a sérii šli ukončit na Inferno.

Světe div se, Entropiq ale dokázali Inferno vyhrát 16:14! První polovina se nesla ve vyrovnaném duchu, hráči v zelenočerném po výměně stran vedli těsně 8:7. Do druhé půlky vstoupili lépe favoriti ze SINNERS a po chvíli se dostali už do vedení 13:9. Entropiq pak ale dokázali vyhrát oslabený nákup, v následujícím kole skvěle obsadit B site a bodový deficit stáhli pouze na 2 body. Když pak za stavu 12:14 dokázal AJTT vyhrát 1v1 clutch proti NEOFRAGovi, výhra mapy se už začala v dáli blýskat. Entropiq dále pokračovali ve skvělém tažení a dostali se až na stav 15:14 v jejich prospěch. V 30. kole pak přišel jeden z nejlepších momentů celé mapy. Svěřenci Jozefa "d0di" Kissa byli v situaci 3v5, kolo se už blížilo ke konci a bylo téměř nevyhratelné. AJTT, leckr a capseN ale skvěle zaútočili na "béčkový" site, v poslední milisekundě položili bombu a potom, co třetí jmenovaný sniper dokázal vyhrát 1v2 souboj, propukla u Entropiq velká radost!

Bohužel pro ně, Mirage byla opět v režii našeho nejlepšího celku. SINNERS na bránící straně ničili veškerou snahu svého soupeře o získání bodu a první půlku zakončili drtivě za stavu 12:3. Za teroristickou stranu v náporu pokračovali, vyhráli 16:6 a jako první tuzemský celek získali kromě vstupenky na MČR i pozvánku do hlavní části European Development Championship. Entropiq obdrží pozvání do kvalifikace, ze které se na samotný turnaj mohou probojovat.

Celkové umístění a odměny v Mistrovské části:

HyperX
HyperX
Zdroj: grafika PLAYzone

Zápas o bronz: Ještě než se dozvíme celkového šampiona HAL3000 MČR Tour, podíváme se na duel o bronz. V něm se představili poražení ze semifinále, eSuba a Sampi.Tipsport. Proti sobě se tedy postavili dva velmi kvalitní celky, od kterých bychom mohli čekat zajímavou a dlouhou bitvu. To se ale nestalo, Sampi.Tipsport zápasu totiž jasně dominovali! Výhru 2:0 si zajistili na mapách Inferno a Mirage, na první zmiňované hrál skvěle noobiq s 27 killy a na té druhé pak s K/D 1,85 Pechyn. Bronzová medaile tedy putuje do tábora organizace Jakuba Jankta, neoblíbená "bramborová" medaile naopak k modré krvi.

Semifinále #2: Druhým účastníkem finále není nikdo jiný, než SINNERS! Hříšníci si v zápase se Sampi.Tipsport zvolili Vertigo, jejich soupeř naopak Nuke, na kterém celá série začala. Hráči z liberecké organizace měli výrazně lepší CT stranu, kde svým sokům nedali moc šancí a ovládli ji 11:4. Ve druhé polovině se Sampi.Tipsport sympaticky pokoušeli o nějaký návrat do zápasu, jejich šance ale ukončil perfektně zvládnutý 3v5 post plant od SINNERS, kteří celkově zvítězili 16:11. Vertigo už bylo pro hříšníky stejně jako v zápase s eSubou v jejich režii a výhrou 16:7 postupují do Grand finále, které započne už v 19:00. Neváhejte tedy přijít na stream a užít si vyvrcholení HAL3000 MČR Tour!

Semifinále #1: Prvním finalistou se stávají Entropiq, kteří bez větších komplikací porazili eSubu 2:0! Nejdříve se šel hrát jejich oblíbený Nuke, kde si modrá krev  překvapivě zvolila začátek na teroristické straně, první kola ale nezvládla a dostala se do nepříznivé situace 1:7. První půlka nakonec skončila 11:4 z pohledu Entropiq, kteří ale v druhé půlce narazili na menší problémy a jejich náskok se ztenčil pouze na dvě kola. Po taktické pauze ale začali hrát agresivněji a eSubáci se nemohli jejich tempa udržet. Hlavními tahouny svého celku byli AJTT s MoriiSkem, zejména první jmenovaný nám opět ukázal svůj talent a velkou chytrost. A výsledek? 16:10 pro Entropiq. Train, který zvolili hráči modré krve, byl překvapivě opět v režii Entropiq. Ti s eSubou sice sehráli vyrovnaný začátek, od stavu 4:4 jim ale razantně odskočili a sebrali si všechna zbylá kola. Za teroristy pokračovali ve skvělém tažení a mapu celkem jednoduše vyhráli 16:10. V souboji AWP hráčů na tom byl výrazně lépe capseN, jenž si za celý Train připsal výborných 23 killů.

Pozvánky do EDC pro 2 nejlepší celky
Pozvánky do EDC pro 2 nejlepší celky
Foto: grafika PLAYzone

SINNERS, eSuba, Entropiq a Sampi.Tipsport. Takto vypadá složení nedělního play-off Mistrovské části HAL3000 MČR Tour, kde si vítěz uzme vstupenku na letošní Vodafone MČR! Ve 13:00 se proti sobě navzdory původnímu plánu představí celky Entropiq a eSuba, v 16:30 se pak utkají SINNERS se Sampi.Tipsport. Původně to mělo být obráceně, hříšníci ale dnes po třinácté hodině hrají velmi důležitý zápas se SAW v Pinnacle Cupu. Velké finále je posléze naplánováno na 19:30, stejně jako souboj o bronz. Neváhejte se připojit do aplikace ZOOM, kde se můžete stát součástí našeho vysílání! Odkaz najdete v tabulce níže.

Jak už jistě víte, první semifinálovou dvojici tvoří Entropiq s eSubou. První jmenování mají dobrou formu, kterou potvrdili cennými výhrami proti ENTERPRISE a Sampi.Tipsport. Dokázali to navíc bez ztráty jediné mapy, což je určitě musí těšit. Pro eSubu, která si postup po prohře se SINNERS zajistila v zápase s Dark Tigers, bude důležité, v jaké formě nastoupí blogg1s a jak se mu bude dařit. S AWP se proti němu objeví dosud skvěle hrající capseN a tento miniduel sniperů by mohl v tomhle duelu být klíčový. O něco větším favoritem na výhru jsou ale hráči okolo in-game leadera Michala "leckr" Kadlíčka, a pokud budou hrát alespoň stejně dobře jako včera, modrá krev to bude mít velmi těžké. Ale ne nemožné, protože role outsidera jim svědčí.

Play-off Mistrovské části - Grand finále

SINNERS Esports - logo

SINNERS

Entropiq - logo

Entropiq

Připojit se na ZOOM

Souboj mezi SINNERS a Sampi.Tipsport má favorita zcela jednoznačného. Česká jednička si postup zajistila po poměrně snadných výhrách nad Dark Tigers a eSubou a jasně míří pro titul. Sampi.Tipsport to oproti tomu tak lehké neměli. Nejdříve v prvním zápase padli pod rukama Entropiq a k postupu museli vyhrát nad ECLOT a ENTERPRISE. To se jim ale po těsných bitvách podařilo a zejména ve včerejším zápase proti týmu okolo Erika "The eLiVe" Sitha předvedli skvělý comeback. Jak řekl Richard "queztone" Strnátko v pozápasovém rozhovoru, jeho spoluhráči jdou do souboje se SINNERS s tím, že nemají co ztratit a mohou jen překvapit, což by mohla být jejich silná stránka. SINNERS jsou totiž ti, kteří musí vyhrát a cokoliv jiného bude velké zklamání.

A na co se dnes můžete těšit na streamu? Vysílat se bude naprosto všechny, tedy nejdříve oba semifinálové duely, které pro vás budou komentovat Straty a sTORM, a poté samozřejmě velké finále, při němž za mikrofon usednou Joshua s huhym. Nezapomeňte, že si můžete na zmíněné zápasy vsadit u sázkové kanceláře Tipsport.

Play-off mistrovské části HAL3000 MČR Tour
  Česká republika Entropiq2      
 16:10, 16:10   Česká republika Entropiq1   
  Slovensko eSuba0      
    3:16, 16:14, 6:16    Česká republika SINNERS 
  Česká republika SINNERS2      
 16:11, 16:7    Česká republika SINNERS2   
  Česká republika Sampi.Tipsport0      
     Slovensko eSuba0   
    10:16, 7:16    Česká republika Sampi.Tipsport 
     Česká republika Sampi.Tipsport2   
Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: HAL3000, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.