Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský kouč dotáhl Paradox mezi TOP 4 týmy v Austrálii a prodlužuje smlouvu do konce roku

8. 7. 2020 | 14:27 Counter-Strike 2
V druhé polovině března vstoupil KETUBOR, legenda slovenského Counter-Strike, do nové etapy své kariéry, která je zatím největší výzvou. Doma vyhrál naprosto všechno a díky profesionálnímu působení v eXtatus působil i na evropské scéně. Odcestování do Austrálie ale znamenalo úplně jiná úskalí, která ale nyní přináší své ovoce.
KETUBOR
KETUBOR

Svůj poslední zápas na domácí scéně si Michal 'KETUBOR' Csontoš odkroutil na LAN finále podzimní COOL ligy, kde s Universe bohužel do finále nepostoupil. To už se ale pilně připravoval na přesun do Austrálie, kde byl v kontaktu s celou místní top desítkou týmů. Na start si nakonec vybral angažmá v Paradox, toho času lokální šestka, možná sedmička v regionálním žebříčku (do kterého se nepočítají 100 Thieves). V Austrálii se simultánně hraje několik soutěží, kde se slovenským koučem a jednou novou posilou začali Paradox pomalu vystrkovat drápky. KETUBOR v našem rozhovoru hovořil o tom, že nejlepší oceánická trojka scéně vládne a ostatní bojují o stabilní místo na scéně. Prvním hlavním cílem Paradox tak bylo se stabilizovat pod místní Tier 1.

Australskému týmu pod taktovkou slovenského veterána se už v jedné z místních lig podařilo za tři a půl měsíce účinkování porazit AVANT, místní trojku, na dvojku v podobě ORDER si však zatím nevyšlápli. Ve většině případů se jim nedaří ani na Chiefs, kteří jsou v HLTV žebříčku nad nimi, avšak KETUBOR se dnes na své fanpage pochlubil lokálním žebříčkem od HTT News, kde se Paradox podařilo vůbec poprvé letos přeskočit mladou sestavu Chiefs. Jak sám ale v březnovém rozhovoru uváděl, že nejlepší desítka (mimo elitní trojku) se bije mezi sebou a je hodně vyrovnaná, což potvrzuje i HLTV žebříček. Ten od HTT ale v kombinaci s některými výsledky potvrzuje, že KETUBOR dělá svoji práci dobře a první cíl se zatím daří naplňovat na jedničku.

TOP 10

Dalším úkolem je samozřejmě vydržet. K tomu 32letý kouč doplnil další parádní informaci, a to takovou, že prodloužil s organizací smlouvu do roku 2021. V prvotním rozhovoru hovořil o Paradox jako o dobrém začátku, kdy po třech měsících může klidně přijít nabídka z vyšších sfér, přičemž se o něj zajímali i samotní Renegades, nicméně rozpracovaný projekt mu zřejmě vyhovuje natolik, že v týmu setrvá minimálně do konce roku. Jak se sám pochlubil, tak transformuje polo-profesionální hráče na profíky, což mu zřejmě plně vyhovuje.

Pokud vás zajímá, jak si tak KETUBORova družina vede, tak nejbližší příležitost budete mít 16. července od 11:00, kdy Paradox nastoupí do zápasu LPL Pro League proti Rooster, tedy týmu, který na ně spolu s Chiefs dotírá v obou žebříčcích ze všech nejvíce. Snad to bude šlapat i nadále a brzy KETUBORa uvidíme i ve světě!

Aktuální sestava týmu Paradox Gaming:

 Austrálie Luke 'ekul' Blakey
 Austrálie Harry 'bedonka' Hayes
 Austrálie Daniel 'urbz' Urbani
 Austrálie Reily 'Versa' Dundas
 Austrálie Sharvesh 'dangeR' Saravanan

 Slovensko Michal 'KETUBOR' Csontoš – trenér

Zdroj: @KETUBOR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.