Přejít k hlavnímu obsahu

Steam zlomil rekord 20 milionů uživatelů přihlášených v jednu chvíli

16. 3. 2020 | 13:42 Všechny hry
Kvůli hrozbě koronaviru se prakticky po celém světě dělají nejrůznější opatření ve snaze, aby se virus nešířil. Pro většinu lidí je bezpečnější být proto doma či pracovat z domova, z čehož těží právě Steam.
Steam
Steam

Jedním z vedlejších účinků toho, že lidé pracují z domova a jsou společensky izolováni kvůli šíření koronaviru, je to, že více uživatelů, než kdy dříve využívá Steam. A tak tato digitální herní platforma překonala rekord 20 milionů uživatelů v jeden moment. Abychom byli přesní, konkrétní číslo bylo: 20 313 451, přímo ve hře jich pak bylo 6,2 milionu.

Pro představu: před měsícem nás Steam ohromil, když překonal hranici 19 milionů uživatelů ve stejný okamžik. Celkem 6,2 milionu jich nyní hrálo, oproti tomu na Nový rok 2018 jich ve hře bylo ještě o milion víc, když bylo PUBG ještě úplnou novinkou. V tuto chvíli se ve Steam grafech nejvíce daří CS:GO, aby ne, když tento víkend dosáhlo více než milionu hráčů v jednu chvíli. Mimo Steam je pak nejoblíbenější hrou Call of Duty: Warzone s 15 miliony hráči během svého prvního týdne. 

Uvidíme, jak se situace bude nadále vyvíjet, třeba se zadaří i Fortnite, neboť stále více škol po celém světě je zavíráno a žáci musí zůstávat doma. Koronavirus a obavy z něj ovlivňuje různé esportové i herní akce. 

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Steam, koronavirus