Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: NEOFRAG (#3)

25. 1. 2021 | 15:00 Counter-Strike 2
Ano, je tomu opravdu tak. V žebříčku TOP 10 CZSK za rok 2020 je všech pět členů současné sestavy SINNERS, kteří nám všem svými výkony nadělují radost, zejména v posledních týdnech. Třetí místo obsadil velký stoupající talent domácí scény NEOFRAG.
TOP 10 CZSK 2020: NEOFRAG (#3)
TOP 10 CZSK 2020: NEOFRAG (#3)
Zdroj: Zdroj

Jsme nesmírně rádi, že ročník 2020 ankety TOP 10 CZSK pro vás přináší společnost AOC. Rozhodně doporučujeme omrknout prvotřídní herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming, které jsou zároveň oficiálními monitory posledního Vodafone MČR v počítačových hrách. Adam "NEOFRAG" Zouhar v roce 2018 vůbec nebyl v nejlepší desítce, loni už obsadil šesté místo a nyní si dokonce vysloužil medailovou příčku. NEOFRAG byl loni možná i největší hvězdou SINNERS a se svými výkony může být více než spokojen. Jeho tým totiž na domácí scéně vyhrál prakticky všechny důležité turnaje a sám NEOFRAG rok zakončil ziskem MVP ocenění na Vodafone MČR.


Po šestém místě z loňska obsazuješ letos místo v TOP 3. Je to pro tebe pozitivní signál, že se tvá kariéra posouvá správným směrem?

Tak pro mě to nemá moc velkou váhu, spíš chci vyhrát všechno co jde a hitnout s týmem top 30, ale určitě to zahřeje na srdíčku.

Jak budeš s odstupem vzpomínat na rok 2020?

Byl to přelomový rok pro mě i pro můj tým, určitě na tento rok budu vzpomínat jako jeden z těch lepší, sice korona to trochu zhoršila, ale i tak to byl za mě super rok. S výsledky jsem spokojený jakžtakž, na cz/sk bezkompromisně dominantní, ale na tu Evropu jsme potřebovali něco víc, a to víc přišlo s oskarem.

Není tajemstvím, že jsi byl v hledáčku celé řady předních evropských týmů. Jak moc tě lákalo po letošní sezóně zamířit do zahraničí? 

Když jsem věděl, že k nám jde oskar, tak mě to nelákalo, protože si myslím, že s oskarem budeme lepší tým, než do kterých jsem dostal invite. Je to otázka času, kdy před nimi v HLTV žebříčku budeme.

NEOFRAG
NEOFRAG
Foto: SINNERS

V roce 2020 jste dosáhli mnoha úspěchů. Který z nich budeš zpětně řadit nejvýše? 

Za mě Supreme Masters, protože to všechno odstartoval, dostali jsme ten drive a vlastně jsme si uvědomili, že dokážeme být fakt dobří. Kdybychom tu lanku nevyhráli, bylo by to pro nás těžší a možná bychom nebyli tak dominantní po celý rok. 

Jak se zatím cítíš ohledně změn v sestavě? Jak se sžíváte s KETUBORem a oskarem? 

Pocity jsou jednoznačně pozitivní, byl jsem překvapenej jak lehce nám oskar padnul do sestavy a rychle se adaptoval. Ketubor se za ten rok, co byl v Austrálii, dost naučil. Jde vidět zlepšení a dost nám pomáhá ať už s demama a nebo s pauzama, které jsme málokdy využívaly. 

Po MČR jsi zmiňoval, že se chceš se SINNERS dostat do TOP 30 na HLTV. Je pro tebe úspěch z Vulkan Fight Series signálem, že je to reálný cíl?

Tak určitě je to realný cíl. Myslím si, že to půjde i pod top 30, ale uvidíme, zatím jsme jen na začátku. Myslím si, že jsme mohli i ten Vulkan vyhrát, chyběly maličkosti, ale bohužel Gambit ukázali, proč jsou 13. nejlepší tým na světě a dokázali udělat méně chyb. 

Máš kromě umístění v HLTV žebříčku nějaký konkrétní cíl do roku 2021?

Žádný konkrétní cíl jsem si nedával, spíše si chci neustále udržet moji disciplínu, kterou si držím už několik let. Nechci zapomenout na to, že to klidně někdy může všechno skončit.

NEOFRAG a jeho stats na Vodafone MČR
NEOFRAG a jeho stats na Vodafone MČR
Foto: mcrpc.cz

SINNERS nejsou na scéně ani rok. Jak jsi spokojen s tím, co jste za tu dobu dokázali? Je něco v čem jsou SINNERS jiní oproti tvým bývalým týmům? 

Tak hlavně je všechno profesionální a když se něco řekne, tak to tak opravdu je. Oproti bývalým týmum je to velká změna, mám vše co chci a je o mě postaráno od A po Z.

Díky za rozhovor a za celou redakci držím palce do roku 2021. Máš nějaký vzkaz na závěr?

Určitě chci poděkovat mému týmu za úspěšný rok 2020 a taky všem fanouškům, kteří fandí na streamu nebo píšou zprávy. Dále také všem sponzorům a hlavně Maxovi, Moritzovi a taky efronovi, díky! Nezapomeňte sledovat moje socials a sinners socials, tam se dozvíte kdy a v kolik hrajem.


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3.  Česká republika Adam "NEOFRAG" Zouhar
  4.  Česká republika Jindřich "ZEDKO" Chyba
  5.  Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný
  6.  Česká republika Sebastian "beastik" Daňo
  7.  Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
  8.  Česká republika Filip "AJTT" Dolenský
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.