Přejít k hlavnímu obsahu

Tvůrce GTA 5 daruje část zisků na boj proti koronaviru

4. 4. 2020 | 08:00 Všechny hry
Společnost Rockstar Games, mimo jiné tvůrce oblíbených titulů GTA 5 a Red Dead Redemption, se rozhodla připojit k boji proti koronaviru a přispět na něj částí svých zisků.
R*
R*

Rockstar Games na svém twitterovém účtu na začátku dubna oznámili, že darují 5 % ze svých zisků z prodeje GTA Online a Red Dead Online, a to v době od 1. dubna až do konce května. Takže z toho, co hráči ve hrách zakoupí, půjde 5 % na boj proti koronaviru. 

Nejvíce pomoci získají země, kde má společnost svá studia, tedy USA, Velká Británie a Indie. Zisk pomůže místním komunitám a podnikům, které mají kvůli šíření nemoci COVID-19 problémy, a to jak přímo, tak s podporou dalších organizací, které chtějí pomoci těm, jenž krize ovlivnila.

V této době se každá pomoc počítá, třeba další herní společnost Riot Games se rozhodla darovat 1,5 milionu dolarů na boj proti koronaviru. Nelze předem odhadnout, kolik peněz se na pomoc vybere, je nutno podotknout, že právě GTA Online je jedním z nejvýdělečnějších titulů společnosti již od svého spuštění v roce 2013.