Přejít k hlavnímu obsahu

Představení největšího favorita Vodafone MČR v CS:GO, kterým není nikdo jiný než SINNERS Esports

14. 11. 2020 | 01:00 Counter-Strike 2
Osmičku představovacích článků účastníků Vodafone MČR 2020 v CS:GO uzavírá nasazená jednička, dvojnásobný šampion letošních Tipsport COOL ligy, SINNERS Esports. Hvězdná sestava občas vypadá, že nemá skoro žádnou slabinu, ale bude tohle platit i pro nejdůležitější turnaj roku? Nejeden tým už totiž ukázal, že hříšníci nemusí být nezdolní.
MČR 2020 SINNERS
MČR 2020 SINNERS

SINNERS Esports vznikli v lednu a premiéru si zažili ve Švýcarsku, kde hned získali svůj první titul. Do zahraničí už se sice znovu nepodívali, ale na domácí scéně od té doby dominují. Triumfy mají ze všech dlouhodobých soutěží, co letos proběhly, a nyní už jim zbývá doplnit sbírku jen o titul nejcennější. Rok 2021 by pro SINNERS měl být rokem proražení v zahraničí, takže Vodafone MČR 2020 by mělo být zlatou tečkou za první érou organizace.

SINNERS Esports

  •  Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
  •  Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
  •  Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
  •  Česká republika Hubert 'CaNNiE' Ludwig
  •  Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar
  •  Česká republika Tomáš 'efron' Pechman – kouč

Projekt SINNERS vznikl s jednoduchým cílem – sestavit supertým, co bude dominovat. Po konci loňské sezóny probíhaly tradiční rotace, díky čemuž i ti nejlepší domácí hráči byli bez angažmá. CaNNiE se tady konečně usadil, beastik přišel z Dark Tigers, SHOCK a ZEDKO z eSuby a jako pátý hráč původně měl být The eLiVe. Jeho vycouvání na poslední chvíli ale bylo jackpotem. SINNERS totiž zlanařili NEOFRAGa, ze kterého se během letoška vyklubal nejlepší hráč na domácí scéně, a to bez přehánění. Tuto roli přitom v posledních letech zastával ZEDKO, což jen podtrhuje neskutečnou individuální sílu SINNERS. S týmem většinu sezóny strávil efron jako trenér, koncem léta se však přesunul do ústraní a týmovým analytikem je Dukkha. Bývalý český reprezentant v CS 1.6 ale figuruje na MČR soupisce opět v roli kouče. SINNERS Esports doma vyhrávají víceméně všechno, na MČR ale mohou mít speciální motivaci, protože český titul má ze základní pětice ve sbírce pouze ZEDKO. Pro NEOFRAGa navíc, s trochou nadsázky, může být Vodafone MČR 2020 jeho posledním domácím turnajem, než ho zláká cizina.

Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Cestu na MČR u SINNERS nemusíme nijak dlouze popisovat. Prostě a jednoduše ovládli oba splity 1. Tipsport COOL ligy – ačkoliv na začátku října nebyli daleko od toho, aby jim první seed vyfoukla eSuba – a bodovou porci jako nejlepší CZ/SK tým zaznamenali v mezinárodním turnaji CEE Champions, kde dokráčeli ke 3. místu.

Vzhledem k jejich úspěchům není pochyb, že jde o jednoznačného favorita číslo jedna. Tenhle fakt potvrzuje také kurz 1.35 v nabídce Tipsportu, kde nejbližší vypsanou hodnotou je 4.80. Ten patří eSubě a právě ta je největším konkurentem hříšníků. Však si jen vzpomeňte na finále letní Tipsport COOL ligy, kde za stavu 0:2 a 13:15 unikli hrobníkovi z lopaty. Jakmile otočili třetí mapu, věděli, že zvládnou celý reverse sweep. SINNERS totiž oplývají silnou mentalitou a nerozhodí je v podstatě nic, minimálně tedy na domácí scéně. Po individuální stránce je hlavní hvězdou NEOFRAG, ale ve své roli dominuje i ZEDKO, SHOCK byl vyhlášen MVP jarní Tipsport COOL ligy a beastik, ačkoliv se v srpnu stal in-game leaderem, byl nejlepším hráčem zase v play-off letní Tipsport COOL ligy. Největší slabina se dá hledat jedině v CaNNiEm, který si, nutno uznat, umí vybrat špatný den. Pokud ale poladí formu i mířidla své oblíbené úderné pušky, tak nepochybně bude patřit mezi hvězdné snipery turnaje.

Zpět ale k matchupům, aneb kdo další může SINNERS rozhodit, či dokonce porazit? Po napínavém duelu s eSubou stálo za to také vyvrcholení Sazka eLEAGUE, kde ENTERPRISE nebezpečně kousali, i když nezískali ani mapu. V základní části této soutěže navíc ztratili mapu s Entropiq i Sampi.Tipsport, které spolu právě spolu s ENTERPRISE mají ve skupině B. Jasně, tyto zápasy byly po letní pauze SINNERS, ale už jen díky tomu z nich ani jeden konkurent ve skupině nebude mít ani náznak automatického respektu. Od domácí jedničky navíc každý očekává jen a jen výhry, což konkurenty mírně odklání od přímých světel reflektorů. Ty se však rozsvítí, jakmile začnou hrát se SINNERS vyrovnanou hru, a bude potřeba se s tím umět poprat. Takové zápasy stoprocentně přijdou, a pak už to bude pouze o koncovkách, které SINNERS umí. Favoritem turnaje jsou nezpochybnitelným, ale sám CaNNiE nedávno v rozhovoru prohlásil, že se nijak speciálně připravovat nebudou. To jest další drobná výhoda – na SINNERS se dokonale pokusí připravit každý, kdo má vysoké ambice. A že těch týmů na MČR bude.

Poznej tým: Rychlý rozstřel v podání CaNNiEho

Největší týmová přednost: Knowledge.

Kdo bude mít nejlepší formu: Já, protože dřu jako Mexičan, a jediný, co mi chybí, je ještě sombrero.

Na čem před MČR nejvíce pracujeme: Trénujeme, jak vyhrát situaci 2v1 v pistolkách na Infernu. (reference na rozhodující mapu BO3 série v DH Masters kvalifikaci proti Endpoint – pozn. redakce)

Proč by fanoušci měli fandit právě nám: Protože beastik neumí sprayovat, Cannie jenom missuje, ZEDKO neslyší zvuky, NEOFRAG jenom baituje a SHOCK vůbec nerotuje.

Co říkám na los skupin (1-5 jako ve škole): Podplacený...

Na koho ze soupeřů se nejvíce těšíme: Na Entropiq, protože jsem slyšel, že bulkujou a mají týmově přes jednu tunu.

Kdo si na MČR rozdělí jaké medaile: 1. SINNERS, 2. Entropiq, 3. eSuba.

MČR merch
Štítky: MČR, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.