Přejít k hlavnímu obsahu

World Cyber Games: Hippomaniacs zvládli závěrečnou hodinovou hru a postupují do Číny!

8. 6. 2019 | 22:05 Dota 2
V dávných letech esport platily World Cyber Games za takovou naši olympiádu. Po znovuzrození již turnaj takovou prestiž nemá, ale i tak může být zajímavým lákadlem. Právě to si řekly i dva české týmy, které dokázaly postoupit do finále evropské kvalifikace, které se 8. června odehrává v Řecku.
Hippomaniacs
Hippomaniacs

UPDATE: Byly to nervy, ale je to tam! Hippomaniacs v průběhu dne prohráli s Rumunskem a každý následující zápas byl bitvou o přežití. V šestém kole český zástupce dokázal zdolat KeinBockOderWas z Německa, který jinak hořkost porážky nezažil, a doslovným final bossem byl Se7en Esports z Kazachstánu. Soupeř dlouho tahal za delší konec, ale Češi se více než hodinu drželi. Když se v závěrečném fightu ukázala síla kompozice kolem Supreama na Arc Wardenovi, byli to právě oni, kdo mohl přeběhnout celou mapu a postupně rozcupovat soupeřovu bázi. Hippomaniacs si odnášejí 5 tisíc dolarů do kapsy a hlavně i místenku na světovém finále!

Sestava týmu Hippomaniacs:

 Česká republika Jonáš 'SabeRLighT' Volek
 Česká republika Jan 'sehny' Sehnal
 Česká republika Vojtěch 'Curry' Novák
 Česká republika Ondřej 'Supream' Štarha
 Česká republika Petr 'Muf' Fojtík

    World Cyber Games EU

    Dota 2 turnaj na World Cyber Games nabídne prize pool 140 tisíc dolarů, který si rozdělí osm účastníků z jednotlivých regionů. Mezi prvními postupujícími z Asijského Pacifiku a Ameriky není zatím žádný tým světového kalibru, nejznámějším kvalifikovaným hráčem je Jabz, který si odskočil z Fnatic.

    Právě 8. června je na programu třetí regionální kvalifikace, evropské finále v Athénách. Formát turnaje je jednoduchý, osm týmů z online kvalifikací se postupně utká v zápasech na jednu mapu a kromě 7 500 dolarů pro nejlepší tři jsou ve hře dva sloty na světovém finále v Xi'anu. Skrze síto hned první kvalifikace se do Athény probojovali i dva čeští zástupci, domácí jednička Hippomaniacs a také Inaequalis (původně Rozbíječi).

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.