Přejít k hlavnímu obsahu

Známe detaily prvního turnaje PUBG Global Series, celá sezóna nabídne výhry přes 6 milionů dolarů

31. 1. 2020 | 11:32 PUBG: Battlegrounds
Změny v ekosystému PlayerUnknown's Battlegrounds nám letos přinesou tři mezinárodní turnaje nejvyšší kategorie PUBG Global Series, které v závěru roku doplní světový šampionát. Kvalifikace na první PGS klání startuje právě v těchto dnech a my jsme během toho poznali jeho náležitosti.
PGS Berlin
PGS Berlin

Turnaje série PGS přivítají vždy pouze 32 týmů z celého světa, regionální kvalifikace tak budou opravdu tvrdým soustem. Evropa však patří mezi tři regiony, které mají nejvíce slotů, přesněji šest. Minimálně na prvním turnaji PGS Berlin ale budeme mít sedm zástupců, protože FaZe mají jako TOP 4 tým posledního mezinárodního klání automatickou pozvánku. Tohle pravidlo bude mimochodem platit pro všechny letošní PGS turnaje.

Podobně jako tomu bylo u loňského světového šampionátu, tak PGS turnaje budou sestávat ze tří fází. Všichni účastníci budou nejprve rozděleni do dvou skupin, odkud vždy postoupí TOP 6 přímo do finále. Další osmička zamíří do eliminační fáze a pouze dva nejhorší týmy každé skupiny se s děním rozloučí už po úvodních skupinách. Z eliminační fáze pak finálové složení doplní zbylá čtveřice týmů. Celé klání se odehraje 31. března až 12. dubna, kvalifikace však s dostatečným předstihem vypukly už nyní. O tom, jak přesně fungují pro náš region Europe West, jsme se rozepsali samostatně. Všem přejeme samozřejmě hodně štěstí a dobré zóny!

PLAYzone Challenge 2020

Novinkou však je upravený formát PUBG Global Championshipu, kam postoupí opravdu pouze šestnáct nejlepších týmů, které se tedy poperou tváří v tvář v jediném balíku. Příprava na event roku tak bude o poznání jednodušší v omezení faktoru, že se ve skupině sejde větší počet týmů se stejnými drop lokacemi. Místenku na šampionátu si zajistí čtyři nejlepší týmy posledního PGS turnaje a dvanáct dalších z celkového bodování.

Důležité informace z tábora PUBG Corp. dorazily i ohledně finanční odměn. Základ prize poolů celé sezóny se pohybuje na 3,5 milionech dolarů, z čehož si rovné 2 miliony ukrojí samotný světový šampionát, stejně jako vloni. Každý účastník jednoho z turnajů má navíc garantován zisk alespoň 20 tisíc dolarů. Jako o základu jinak hovoříme proto, že se opět můžeme těšit na Pick'Em Challenge, které týmům dodatečně přispějí nějaký ten dolar. Z celkových prodejů PGS předmětů se stejně jako posledně rozdělí 25 procent – 10 tentokrát půjde do prize poolu daného turnaje, 10 přímo týmům a 5 procent poputuje do prize poolu světového šampionátu.

PGS Berlin
Štítky: PGS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.