Přejít k hlavnímu obsahu

Česká liga i lepší gameplay: TOP 5 věcí, které chceme ve FIFA 23

7. 3. 2022 | 13:30 EA SPORTS FC 24 Gaming
Na příchod dalšího ročníku fotbalové hry FIFA si sice ještě musíme pár měsíců počkat, už teď však začínají horlivé diskuze o možných změnách a novinkách. O cross play se letos hovoří jako o téměř jasné věci, čeští fanoušci však doufají především v jedno - návrat tuzemské ligy.
AC Sparta Praha ve FIFA
AC Sparta Praha ve FIFA
Zdroj: EA Sports

Česká liga

Jedenáctým rokem čekáme na comeback nejvyšší soutěže do FIFA. Kromě Sparty Praha, Slavie Praha  a Viktorie Plzeň se v posledních ročnících v oblíbené fotbalové pařbě neobjevil žádný český celek. Už dlouho doufáme, že se to změní. Otázka je, zda se LFA, držitel licence, dohodne s vývojářem EA Sports.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Připravte si zbraně, balíček z Apex Legends se objeví ve FIFA 22

Lepší Division Rivals

Jeden z nejhranějších módů ve FIFA se dočkal v současném ročníku slušné řádky změn. Jenže ne všechny byly pozitivní. Ano, dostat se do vyšších divizí je o poznání jednodušší. Problém však přichází, když hráč nestíhá tempo svých soupeřů a prostě nemůže spadnout níž. Do konce sezóny se tak trápí. Nad tímhle by se měli v EA Sports zamyslet.

Kvalitnější patche - lepší gameplay

Začátek FIFA 22 nebyl ani zdaleka ideální. Svá pozitiva však měl. Hra byla obecně zábavnější, gólmani předváděli luxusní zákroky a nešlo o tradiční házenou. Bohužel, po řadě updatů se FIFA vrátila do starých kolejí. Hráči pomalu od FIFA 22 odchází a po oku sledují další ročník.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Konec ruských týmů. Sportovní hry odstraňují ligové celky a národní mužstva

Kvalita > kvantita

Na nedostatek speciálních karet si rozhodně hráči stěžovat nemohou. Ba naopak. Někdy je to až přehnané. Do FIFA se pak dostávají karty, které jsou tam jednoduše navíc. Zároveň se pak v promu ukáže ten stejný player, jenž běhal po trávníku v předchozích vydáních. Chce to větší rozmanitost a kvalitu.

Kariéra pro dva hráče

V posledních letech je sice kariérní mód ve FIFA na ústupu, stále však má početnou hráčskou základnu. Na zajímavosti by mohla pomoci možnost vedení celku ve dvou. Podle prvních informací by nemuselo být toto přání nereálné.

Štítky: fifa, FIFA 23, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).