Přejít k hlavnímu obsahu

Stewie2K si dává pauzu. Do Evil Geniuses má zamířit známý Francouz

28. 7. 2022 | 19:28 Counter-Strike 2 Spekulace
V celku Evil Geniuses podle všeho dojde k očekávaným změnám. Portál 1pv.fr hovoří o odchodu dvojice Jake „Stewie2K“ Yip a William „RUSH“ Wierzba. Volná místa by měla připadnout bývalému reprezentantovi Vitality Kévinu „misutaaa“ Rabierovi a kazašskému talentu Sanjaru „neaLaN“ İshakovovi. Složení řeší také divize EG.CD.
Bude misutaaa oblékat dres Evil Geniuses?
Bude misutaaa oblékat dres Evil Geniuses?
Zdroj: PGL (se souhlasem)

UPDATE: Jake „Stewie2K“ Yip na sociálních sítích potvrdil, že se stává CS:GO a Valorant streamerem organizace Evil Geniuses.

Americký Counter-Strike zažívá krušné období. Týmům se nedaří, tituly jsou daleko. Jediným světlým momentem byl nedávný postup Team Liquid do play-off IEM Cologne. U dalších mančaftů se ale o žádných úspěších a posunech hovořit nedá.

Zářným příkladem úpadku americké scény je pozice Evil Geniuses. Tým, jenž byl ještě před dvěma lety stabilní součástí světové top 10, je momentálně až na 192. příčce žebříčku HLTV.org. Ani návrat Timothyho „autimatic“ Ta nepomohl a EG se tak poohlíží po nových tvářích.

Jednou z nich by se měl podle 1pv.fr stát Kévin „misutaaa“ Rabier. Francouzský střelec se proslavil především během svého působení ve Vitality, kdy se dostal až na samotný vrchol světového CS:GO.

Sanjar „neaLaN“ İshakov, méně známé jméno z údajné nové dvojice, se poprvé výrazněji prosadil v dresu Syman Gaming. S týmem se ukázal mimojiné na StarLadder Berlin Majoru. Do EG by přestupoval z K23.

Na druhé straně by si měli Jake „Stewie2K“ Yip a William „RUSH“ Wierzba balit kufry. Stewieho pravděpodobně čeká konec CS:GO kariéry.

Potenciální sestava Evil Geniuses:

 Kazachstán Sanjar „neaLaN“ İshakov
 Francie Kévin „misutaaa“ Rabier
 Bulharsko Tsvetelin „⁠CeRq⁠“ Dimitrov
 Spojené státy americké Vincent „⁠Brehze⁠“ Cayonte
 Spojené státy americké Timothy „autimatic“ Ta

Přejde americká hvězda na Valorant? Sám hráč se vyjádřil
Přejde americká hvězda na Valorant? Sám hráč se vyjádřil
: PGL

Proměnou by měla podle dust2.us projít také sestava EG.CD. Jeden ze tří mančaftů pod hlavičkou Evil Geniuses se momentálně nachází na 58. místě světových tabulek. Tým složený většinou z hráčů z USA by měl nově obléknout kanadské barvy.

Anthonyho „CLASIA“ Kearneyho by měl nahradit zkušený Peter „stanislaw“ Jarguz. Ten už jednou v Evil Geniuses působil mezi lety 2019 a 2021.

EG.CD by mohlo mít složení:

 Kanada Jadan „HexT“ Postma
 Spojené státy americké Connor „chop“ Sullivan
 Kanada Colby „Walco“ Walsh
 Spojené státy americké Jerric „wiz“ Jiang
 Kanada Peter „stanislaw“ Jarguz

Pět hráčů nestačí. Evil Geniuses mají 15člennou sestavu
Pět hráčů nestačí. Evil Geniuses mají 15člennou sestavu
: ESL
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).