Přejít k hlavnímu obsahu

Všechny informace o FIFA 23: Ultimate Team, Kariéra i Pro Clubs

12. 8. 2022 | 22:30 EA SPORTS FC 24 Gaming
Všechny prezentace EA Sports jsou minulostí a vývojáři FIFA 23 tak odhalili všechny svoje karty. Hráči se dozvěděli vše nejnovější o populárních herních módech od FIFA Ultimate Teamu až po Pro Clubs. A o zajímavosti není nouze. Co si EA Sports pro fanoušky připravili?
Stadion ve FIFA 23
Stadion ve FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

FIFA Ultimate Team

Souhra

Ve FIFA 23 FUT bude kompletně překopán systém souhry, hráči budou mít nové možnosti, co se týče pozic. Odměny se budou získávat pomocí „ FUT Moments“ a čeká nás i všemi očekávaný cross-play.

Hráči se mohou rozloučit s barvenými přímkami mezi jednotlivými fotbalisty. Nově bude mít každý 0-3 body. S každým dalším bodem dostanou bonusové  schopnosti a budou na hřišti silnější. Obejdou se však i bez chemie. Bez bodů totiž nově nebude karta horší, nýbrž zůstane na základních hodnotách.

Pozice

Každý fotbalista bude mít ve FIFA 23 primární a sekundární pozice. Pokud alternuje v reálném fotbale mezi pravým křídlem a hrotem, stejné možnosti bude mít i ve FIFA 23. EA Sports dávají za příklad João Cancela, jenž si v novém ročníku zahraje na levém i pravém kraji obrany.

Cross-play

Cross-play ve FIFA 23 funguje na zařízeních stejné generace. Konečně se proti sobě mohou utkat hráči s PlayStationem, Xboxem, PC a Google Stadia. Cross-play bude fungovat ve všech 1v1 módech. Novou funkci budou moci hráči vypnout a zapnout. Napříč platformami s výjimkou PC a Nintendo Switch bude jeden společný přestupový trh.

Kariéra

Hratelné významné okamžiky

Možnost především pro hráče, kteří nechtějí odehrávat celé zápasy a stačí jim jen ty nejdůležitější momenty. Přebíráte kontrolu nad klíčovými momenty zápasů a snažíte se určit jejich výsledek, konkrétně řešíte těsné situace, které ovlivňují tabulku výsledků, zatímco zbytek zápasu necháváte simulovat enginem.

Jako manažer si můžete vybrat, zda chcete v zápase odehrát všechny hlavní okamžiky, nebo zda chcete hrát pouze útočné a nechat simulaci rozhodnout o výsledcích v obraně.

Menu

Hlavní nabídka v kariérním módu ve FIFA 23 byla podle EA Sports designována tak, aby měli hráči rychlejší přístup k oblastem svého zájmu. Vývojáři přidali do menu i další  informace, jako je hloubka vašeho týmu, hráči, kterým brzy vyprší smlouva, nebo nejnadějnější hráči ve vaší mládežnické akademii. Jedním z cílů vývojářů bylo, aby hráči procházeli méně vrstvami nabídek.

Reální trenéři

Ve FIFA 23 bude uživatelům umožněno hrát za jednoho z více než 350 autentických fotbalových manažerů. Po výběru vybraného trenére si můžete upravit jeho oblečení a rozhodnout o klubu, který bude řídit. Máte možnost pokračovat v budování odkazu v současném klubu autentického manažera, vybrat si jiný klub, ve kterém začne, nebo dokonce vytvořit nový klub, který manažer povede ke slávě.

Pro Clubs

K dispozici bude 66 nových skill games, ve kterých bude k získání pořádná porce zkušeností, díky kterým lze vylepšit svou postavu.

XP byly jedním z hlavních témat Pro Clubs v poslední FIFA hře historie. Množství zkušeností potřebných k přechodu z jedné úrovně na druhou se výrazně snížilo, nejvyšší úroveň byla posunuta z 25 na 100 úrovní. Všechny perky budou odemčeny v průběhu prvních 25 úrovní. Po překročení 25. úrovně budou hráči nadále odemykat další sloty pro perky a získávat další dovednostní body.

Gameplay

Hypermotion2

Technologie Hypermotion2 by měla podle vývojářů přinést „více než 6 000 autentických fotbalových animací, které zaručují realismus při každém kroku na hřišti“. Druhá verze technologie, která byla uvedena ve FIFA 22, zařídí  i technický driblink, stínování a akceleraci. Více o Hypermotion2 najdete na webu ea.com.

Razantní střela

Nová mechanika střelby s důrazem na dovednosti hráčů a aspektem rizika/odměny. Podle popisu vývojářů bude velice podobná časovaným střelám známým z předchozích ročníků.

Přepracované standardní situace

Obrovská změna oproti předchozím hrám. Nová technika mění způsob zahrávání volných kopů, penalt a rohů. Můžete si vybrat místo kontaktu s míčem, což ovlivní jeho směr, trajektorii, zakroucení a další vlastnosti.

Štítky: FIFA 23, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).