Přejít k hlavnímu obsahu

Spolupráce se Snaxem či bývalý TOP 30 tým. Kam zamířili hráči z českých organizací?

30. 1. 2023 | 15:41 Counter-Strike 2 Přestup
Při tradičních změnách na přelomu loňské letošní sezóny zůstal někdo na ocet, jiný sedí na lavičce a čeká na nabídky, ale stejně tak má řada hráčů už nové angažmá. Kdo přestoupil kam?
Blytz a xicoz
Blytz a xicoz
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Domácí scéna zažila odliv zahraničních hráčů, z nichž nezůstal v ENTERPRISE či Entropiq Prague ani jeden. Ani jedna organizace ještě nemá oznámené soupisky pro novou sezónu, odchody jsou však potvrzené.

Největší hvězdou EP byl v loňském roce Deyvid „h4rn“ Benchev, toho však překvapivě zatím nikdo neulovil. Opačným případem je Raul „Blytz“ Gligor, který začal hrát s týmem, jemuž šéfuje někdejší Major šampion Janusz „Snax“ Pogorzelski. Ten se poskládal tým z mladších hráčů a společně hrají pod názvem Let Us Cook. EP kromě toho opustil Erik „The eLiVe“ Sith a na transfer list byl přesunut Robert „manguss“ Kasper.

Také z tábora Entropiq Prague si již našel nové angažmá jeden z dua cizinců. Zoran „xicoz“ Markovski se vrátil na makedonskou scénu a reprezentovat bude barvy organizace BLUEJAYS. Někdejší TOP 30 celek světa mění po zisku titulu reprezentačních mistrů světa dva hráče a xicoz je první posilou. Budoucnost Michaela „sesL“ Higatzbergera oproti tomu není známá, stejně jako bývalého IGL Michala „leckr“ Kadlíčka.

Na přestupové listině předních domácích týmů vyčkává také řada lokálních hvězd. Vyjednávání s organizací nemohou vynechat zájemci o služby Davida „forsyy“ Bílého (SINNERS), Lukáše „capseN“ Koláčného (Dynamo Eclot) ani Jana „HONES“ Urválka (Sampi.Tipsport). U čtveřice bývalých hráčů eSuby je situace nejistá, protože u Lukáše „luko“ Hrabčíka je známo o výpovědí a blížícímu se statusu volného hráče.

Domácí sezóna začne v nejbližších týdnech, čím dříve se soupisky stabilizují, tím více času budou mít týmy na přípravu. Ukazatelem finálních sestav by mohla v únoru být otevřená kvalifikace na pařížský Major.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.