Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští influenceři pomáhají. Na streamech se před Vánoci vybraly miliony

25. 12. 2023 | 11:17 Lifestyle
Česká streamovací komunita znovu ukázala svou velikou sílu. Před Vánoci se uspořádalo několik charitativních streamů, kde mohli diváci přispívat na dobrou věc. Pomoc šla na novou nadaci, Linku bezpečí nebo zasažené nedávnou tragédií na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Celkem se na pěti streamech vybralo přibližně 4,3 milionu korun.
Čeští influenceři pomáhají. Na streamech se před Vánoci vybraly miliony
Čeští influenceři pomáhají. Na streamech se před Vánoci vybraly miliony
Zdroj: Twitch Agraelus (s povolením)

Twisten Foundation, Linka bezpečí, Nadační fond Pečovatel, Nadace SYNERNadační fond FF UK. Na tato konta putovala milionová částka, kterou domácí streameři před Vánoci spolu se svými diváky vybrali. Některé akce byly plánované, další se uskutečnily spontánně jako reakce na tragické události z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Nadace pojmenovaná po zesnulém profesionálním hráči Valorantu Karlu „Twisten“ Ašenbrenerovi spojila ta největší jména tuzemského Twitche i YouTube. Cílem Twisten Foundation je pomáhat dospívajícím, kteří čelí psychickým problémům. Na její konto se vybraly se více než tři miliony korun.

Twisten Foundation

Vysoko mířil i Damien „DeeThane“ Dante. Letošním cílem bylo vybrat 230 tisíc korun pro maminky a jejich rodiny ve svízelných situacích. DeeThanova komunita nezklamala a opět vysbírala vyšší částku, než se plánovalo. Dostala se přes krásných 600 tisíc korun.

Nadační fond Pečovatel

Projekt Babybox v České republice podporovala Nadace SYNER. Během charitativního streamu vybrala organizace SINNERS se svými fanoušky 150 tisíc korun.

Nadace SYNER

V posledních dnech se uskutečnily i streamy, které reagovaly na čtvrteční události na Filozofické fakultě UK. Vojtěch „Agraelus“ Fišar podpořil před Vánoci Linku bezpečí, která řeší kolem svátků řeší spoustu případů, částkou přesahující 300 tisíc korun. Jan „Haiset“ Bairich se svými diváky poslal Nadačnímu Fondu UK 205 tisíc korun.

Linka bezpečí & Nadační fond FF UK

Štítky: Twitch, charita
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).