Přejít k hlavnímu obsahu

Velká CS2 aktualizace mění ekonomiku, mapu Vertigo, molotovy a přináší nové animace kuřat

24. 5. 2024 | 17:40 Counter-Strike 2 Update hry
Komunita byla poslední dny v očekávání nového updatu a ten dnes skutečně dorazil. Přinesl spoustu novinek, ale v mnoha případech jiných, než hráči očekávali. Pojďme si je tedy projít.
Zápalné granáty
Zápalné granáty
Zdroj: Valve

Misky vah favorizující útočící stranu se zase trochu srovnají. Noční aktualizace totiž upravuje ekonomiku hned několika směry. Za položení následně zneškodněné bomby teroristé nově obdrží 800 dolarů namísto 600. Vývojáři podle odůvodnění v patch notes chtějí snížit vliv prvního kola pro budoucí ekonomiku.

Třetí úprava se týká cen. CT strana se může těšit na levnější M4A4 (z 3100 na 3000 dolarů) a levnější zápalný granát (z 600 na 500 dolarů). Důležité je ale doplnit, že ten už ale nebude ani tak silný. Incendiary Grenade bude ode dneška zabírat o 30 % menší plochu a mít o 1,5 sekundy nižší trvání, zatímco Molotov zůstává na stejných hodnotách a bude rázem mnohem efektivnější. Nově budou od sebe také vizuálně odlišené.

Dnešní aktualizace dále zasahuje do jedné z aktivních map. Vertigo není dlouhodobě příliš oblíbené a na kompetitivní scéně je až příliš ustálené. Četné novinky na A site ale s metagame zamíchají. Prostor bude nyní vzdušnější, CT strana se dočkala nové příchozí cesty a nového ochozu. Kompletní srovnání zde.

Milovníky skinů zase potěší nový systém půjčování jedné kompletní kolekce skinů. Zatím si je možné zapůjčit pouze předměty z Kilowatt Case, ale určitě se v budoucnu dočkáme rozšíření nabídky. Za cenu jednoho klíče a příslušné krabice si můžete na týden zahrát a vyzkoušet skiny s mnohem vyšší hodnotou.

Vedle celé řady dalších úprav spojených s bugy, přehrávačem dem nebo uživatelským prostředí se lásky dočkala i kuřata. S novými animacemi konečně mohou zatáčet doprava, chodit do kopce nebo si sednout.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.