Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE zvládli těžký souboj o přežití! O udržení v ESEA Premier si tak zahrají v baráži

28. 9. 2021 | 22:49 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropská liga ESEA Premier bude po této sezóně pojmenována jako ESL Challenger League, a my doufáme, že se nadále bude týkat i našeho zástupce. ENTERPRISE esports však ve skupinové fázi 38. sezóny mají jedinou výhru a musejí se do posledních chvil strachovat o to, jestli si vůbec zahrají alespoň baráž.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ENTERPRISE esports vstoupili do ESEA Premier výhrou nad týmem Apeks, ale od té doby žádnou další výhru, a tím pádem ani body, do tabulky své skupiny nepřidali. S dalšími známými celky, jako Akuma nebo SAW, hráli vyrovnaně, ale bohužel v žádném dalším případě nepřenesli dobrý výkon v to, co je klíčové. Tedy body.

Po šesti zápasech je tu před námi poslední kolo, které o všem rozhodne. ENTERPRISE se postaví Sprout, kteří už mají postup do play-off jistý, jen o tomhle ale boje ve spodních příčkách skupiny A nebudou. Česko-slovenská sestava se totiž nachází na sedmém místě skupiny se stejnou bilancí jako poslední tým Apeks, se kterým mají díky výhře lepší tiebreaker. Pokud by ale Apeks vyhrál, tak ENTERPRISE potřebují také zvítězit, jinak v lize končí.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Pětice pod vedením Adejise jistěne bude chtít spoléhat na ostatní a vyhecuje se k výkonu, který zajistí alespoň možnost zachránit se v baráži. Poslední duel ve skupině proběhne ve všech případech od 19 hodin, nikdo tak nebude mít prostor k taktizování. Zápas proti Sprout můžete tradičně sledovat přímo na týmovém Twitchi.

Update po zápase: Důležitá BO3 série začala mapu Inferno, kde se Sprout prezentovali parádní T stranou. Vedení 11:4 se sice zkomplikovalo, ale ne dostatečně. Nejtěsnějším možným rozdílem ENTERPRISE padli a soupeř šel do vedení. Náš jediný zástupce v soutěži se ale nenechal zahanbit a díky neskutečnému výkonu forsyyho urval vyrovnanou bitvu na mapě Nuke, čímž se šlo na decider. Na Mirage zase silný útok prokázali ENTERPRISE a svůj náskok si už udrželi. V souběžně hraném zápase sice Apeks vyhráli, ale díky povinnému triumfu se ENTERPRISE alespoň pro tuto chvíli zachránili. Ze sedmého místa na ně ale bude čekat baráž.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.