Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a ENTERPRISE jako jasní favorité skupiny B. Jak důležité bude, kdo skupinu vyhraje?

22. 11. 2021 | 18:30 Counter-Strike 2 Preview
Už jen dva dny nám zbývají do startu Vodafone MČR v počítačových hrách. Ve středu vypuknou boje ve skupině A, kterou jsme si již představili, a následný čtvrtek bude patřit prvním zápasům skupiny B. Právě na tu se zaměříme nyní. Současně jde o poslední část preview, takhle blízko už nejočekávanější turnaj roku je!
Preview skupiny B
Preview skupiny B
Zdroj: PLAYzone

Loňský rok byl jízdou týmu SINNERS, až za nimi se bojovalo o další místa. Letos na domácí scéně ještě hříšníci ani jednou neprohráli, nějakou tu mapu už ale v průběhu turnaje ztratili. Široká veřejnost tedy doufá, že to v rámci napínavých bojů na Brněnském výstavišti nebudou mít SINNERS na cestě za obhajobou tak jednoduché. Nejkrásnější zápasy jsou totiž ty nejvyrovnanější, nejpamátnější cesty za prvenstvím jsou stejně tak ty, které šampion nedostal zadarmo. V první části preview jsme se zaměřili na skupinu A, kde se očekává boj o medaile od tří různých týmů, ve skupině B to bude stejné jen tehdy, když budeme svědky něčeho překvapivého.

Představení účastníků Vodafone MČR 2021:

Skupina B totiž ukrývá dva jasné favority na postup do play-off. Skupinou smrti ji mohou nazývat maximálně zbylé dva týmy, které se budou snažit překvapit. Vedle obhájce prvenství, jehož zmiňujeme již v úvodním odstavci, byl jako druhý tým z prvního koše do béčka totiž nalosovaný celek ENTERPRISE. Ten je podle většiny názorů největším konkurentem SINNERS, a tím pádem druhým velkým kandidátem na postup ze skupiny B. Fanoušci mohou tedy už v pátek být svědky prvního malého finále, které ukáže, jak na tom tyto dva týmy jsou v porovnání s největším konkurentem. Jde o další z mnoha ukázek, proč sledovat Vodafone MČR už ve skupinové fázi.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Ve čtvrtek do mistrovských bojů vstoupí také Sampi.Tipsport a EERINESS MARVO. Zapomínat byste na ně neměli, přece jenom se na finále dokázali probojovat a zaslouženě patří mezi širší domácí elitu. Jejich cesta za postupem bude strastiplná, ale pokud by s nimi elita nepočítala, tak může taky hodně rychle narazit. Zejména mladá sestava Sampi.Tipsport už ukázala, že by kousat mohla. Jedno zakopnutí ale na velký šok nestačí.

SINNERS

SINNERS

 Česká republika ZEDKO
 Česká republika SHOCK
 Česká republika beastik
 Česká republika NEOFRAG
 Česká republika oskar

 Česká republika Tomkeejs

ENTERPRISE

ENTERPRISE

 Česká republika forsyy
  Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
 Slovensko​​ Adejis
 Slovensko matys

 

 Sampi.Tipsport

Sampi.Tipsport

 Slovensko queztone
 Slovensko system
 Česká republika zur1s
 Slovensko Rutk0
 Česká republika Darber

 Slovensko mgnt

EERINESS MARVO

EERINESS MARVO

 Česká republika replay
 Česká republika stinx
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík

 

Vodafone MČR 2021 se totiž hraje ve formátu GSL skupin. Pro postup je potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konečnou. Nejprve se podíváme na měření sil SINNERS a EERINESS MARVO, kde se všichni právem obáváme, aby nešlo spíše o vraždění neviňátek. Když se tyto týmy naposledy potkaly v Sazka eLEAGUE, tak druhý jmenovaný celek obdržel potupných 0:16 a na druhé mapě uhrál jen čtyři body. SINNERS určitě budou chtít do turnaje vstoupit dominantně a ukázat, že jsou připraveni vládnout železnou rukou. EERINESS MARVO by se museli představit v životní formě, aby se tu děly věci. Všichni ale věříme, že na turnaji nebudou pátým kolem u vozu a ve svých (minimálně) dvou představeních se budou rvát ostošest. A to je přece základ úspěchu!

Samotný úvodní duel skupiny B by měl přinést lepší podívanou. ENTERPRISE se totiž postaví Sampi.Tipsport, takže jde vlastně o střetnutí druhého a třetího papírově nejlepšího týmu skupiny. Naposledy se oba celky potkaly ve čtvrtfinále Y-Games Pro Series, kde EP obě mapy shodně vyhráli 16:12. Když se ale podíváme na základní část Sazka eLEAGUE, tak tam byly obě mapy velice vyrovnané a střetnutí skončilo remízou. Jde sice o výsledek dva měsíce starý, ale i přesto jde o hezkou ukázku, že nemusí jít o tak jednoznačný duel, jak si leckdo myslí. Je sice pravdou, že ENTERPRISE jdou od té doby s formou stále výše, ale Sampi.Tipsport nemají v takto těžké skupině co ztratit. ENTERPRISE naopak ano, to oni jsou zde tím favoritem. Jde o drobnosti, které ale mohou rozhodovat.

Potenciální prohra ENTERPRISE nad Sampi by ještě pohromou nebyla, protože každý má druhou šanci. Je navíc dost pravděpodobné, že na tenhle duel může ve skupině dojít dvakrát. Pokud EP pod návratu z V4 v Budapešti nějak zázračně neztratí formu, tak dvě porážky od Sampi.Tipsport se nejeví jako příliš pravděpodobné. Právě proto se o této skupině hovoří jako o papírově jednoznačné. Co však může být hodně zajímavé v celé zápletce letošního mistrovství, je otázka, zda je vlastně důležité, kdo skupinu B vyhraje. SINNERS a ENTERPRISE jsou největšími favority turnaje a očekává se od nich hodně. Otázkou potom také je, že pokud by třeba ENTERPRISE ve skupině přerušili domácí neporazitelnost SINNERS, tak jestli je to nabudí k cestě za titulem, nebo se naopak o to více soupeř připraví na boje o medaile. Scénářů existuje mnoho a v tom je krása Counter-Striku!

Kdo zvládne skupinové boje, nezklame či překvapí, a postoupí do play-off? Koho nejvíce favorizujete na prvenství? Který tým se představí v nejlepší formě a komu to naopak nebude padat? To se dozvíme už ve čtvrtek!

Harmonogram skupiny B:

  • Čtvrtek 17:00 –  Slovensko ENTERPRISE vs.  Slovensko Sampi.Tipsport
  • Čtvrtek 20:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika EERINESS MARVO
  • Pátek 13:45 – zápas poražených 1. kola
  • Pátek 21:00 – zápas vítězů 1. kola
  • Sobota 13:45 – zápas o 2. postupové místo
MČR PC
MČR PC
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.