Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část vrcholí. Dlouhý sobotní den bude ve znamení hledání čtvrtého týmu do play-off

21. 5. 2021 | 18:33 Counter-Strike 2
Jdeme do finiše. Tři týmy už sice mají jistou místenku v play-off, ve všech zápasech se ale stále bude o něco hrát. Sobotní den rozhodne o osudu všech týmů, tak doufáme, že u toho budete s námi na streamu.
Finále základní části
Finále základní části
Zdroj: grafika PLAYzone

1. Tipsport COOL liga má za sebou šest hracích kol v sedmi různých dnech. Základní část nabídla různé boje a několik překvapení, kdo se však nachází na horních příčkách, však zas tak neočekávané není. Dominující tým Entropiq Prague za šest zápasů neztratil jedinou mapu a jeho závěrečný duel už nic v jeho osudu ovlivnit nemůže, druhé a třetí místo už má dokonce jistého soupeře do semifinále a záleží jen na tom, kdo se umístí na které pozici vůči výhodě ve výběru map. Jak už to ale v závěru základní části bývá, o poslední postupovou příčku nás čeká tuhý boj. Sampi.Tipsport opět neukázali svůj plný potenciál a dychtivá konkurence jim šlape na paty.

Sampi před posledním kolem drží čtvrtou příčku pouze o rozdíl ve skóre, konkrétně mají o 23 kol lepší bilanci než ECLOT na stejném počtu 7 bodů. Pokud tedy queztone a spol. vyhrají dostatečným rozdílem za tři body, tak jim play-off neunikne. Všechno tedy mají ve svých rukou. Jejich závěrečným sokem budou DEFEATERS, kteří jsou jediní, kdo už je mimo postupovou matematiku. Stále jim však jde o hodně, přece jenom by se rádi vyhnuli baráži, skrze kterou loni na podzim vlastně do ligy sami postoupili. Všichni ostatní budou naopak doufat v zaváhání favorizovaných Sampi.Tipsport, tak si pojďme projít i další možné scénáře závěru základní části.

Druhým zápasem sobotního dne bude duel eEriness MARVO vs. ECLOT. V tomhle případě se utká pátý se sedmým týmem, kde oba mají opravdu o co hrát. ECLOT mají na kontě stejně bodů jako Sampi, eEriness naopak dva body ztrácejí a mezi nimi v tabulce se ještě nachází tým Dark Tigers. eEriness MARVO tedy kromě vlastní výhry potřebují spoléhat i na další výsledky, po prvním zápase dne už teoreticky může být hotovo a mohou hrát pouze o vyhnutí se baráži, stejně jako DEFEATERS. Na to by si ale měli dát pozor i hráči ECLOT, protože i oni se této hrozbě zatím na sto procent nevyhnuli, ačkoliv se neočekává, že by je DTG ještě přeskočili.

Třetí duel proti sobě postaví ENTERPRISE a eSuba, tedy dva týmy, které se proti sobě s jistotou postaví v semifinále přesně za týden. Tenhle boj tedy bude hlavně o tom získat psychickou výhodu před play-off.

Nyní už ale k poslednímu duelu. Entropiq už z hlediska umístění o nic nehrají, i přesto jistě budou chtít dohrát základní část bez ztráty jediné mapy. Dark Tigers jsou aktuálně na šestém místě tabulky, jelikož ale půjde o poslední zápas dne, tak tygři již dobře budou vědět, jak na tom jsou a o co vlastně hrají. Pokud Sampi.Tipsport nebo ECLOT vyhrají za tři body, tak mají tygři smůlu, ve stejnou chvíli by ale tyto výsledky znamenaly to, že by se vyhnuli baráži a už by tedy neměli v závěrečném zápase o co hrát. Ano, na DTG bude čekat suverénně nejlepší tým základní části, je ale dost možné, že náboj tohoto zápasu bude na bodu mrazu. Předbíhat však nebudeme.

DEFEATERS vs. Sampi.Tipsport
3.94 – Kurz na vítěze – 1.20
Rutk0  Slovensko
Abdel  Slovensko
Lueg  Česká republika
DOCKSTAR  Česká republika
shrubyy  Česká republika

11:00

Vsaďte si

 Česká republika Pechyn
 Česká republika kinzo
 Slovensko queztone
 Česká republika nbqq
 Česká republika beryP
eEriness MARVO vs. ECLOT
2.52 – Kurz na vítěze – 1.45
replay  Česká republika
heikkoL  Slovensko
Feki  Slovensko
Fizarezi  Česká republika
Valencio  Česká republika

14:00

Vsaďte si

 Česká republika stinx
 Česká republika desty
 Česká republika Mix
 Česká republika Lastík​​​​​
 Česká republika rko
ENTERPRISE vs. eSuba
1.58 – Kurz na vítěze – 2.20
forsyy  Česká republika
lucasp  Slovensko
The eLiVe  Slovensko
Levi  Česká republika
manguss  Česká republika

17:00

Vsaďte si

 Slovensko NIO
 Česká republika blogg1s
 Slovensko luko
 Slovensko jaro
 Česká republika twist
Entropiq vs. Dark Tigers
1.12 – Kurz na vítěze – 5.15
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
capseN  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

20:00

Vsaďte si

 Slovensko ZEDc
 Slovensko system​​​​​
 Slovensko fino
​​
 Slovensko outex
 Česká republika Aralio
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.