Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Showdown: Mousesports porazili také Cloud9 a spolu s FURIA postupují na podzimní finále

30. 11. 2020 | 17:44 Counter-Strike 2
O dvě místa na podzimním finále se hrálo v druhé části turnaje BLAST Premier, zvané Showdown. Z šestnácti týmů mohly postoupit pouze dva, ty získaly celky mousesports a FURIA.
blast premier
blast premier

Druhou ze tří částí turnaje BLAST Premier nabídla boje pro o dvě místa na BLAST Premier Fall Finals. Z konkurence šestnácti týmů nakonec nejlépe vyšly celky mousesports a FURIA. Právě brazilský tým přitom vypadl téměř v prvním zápase, postavil se mu totiž argentinský celek Isurus, které pro výhru chyběly pouze dvě kola. Poté však FURIA zvládla porazit Virtus.pro i Liquid a s přehledem postoupit.

Ani mousesports neměli zdaleka jednoduchou cestu, hned v prvním kole narazil frozen na svého krajana STYKA s týmem GODSENT, ze souboje však vyšel jasným vítězstvím zkušenější tým. V druhém kole si pak mousesports poradili také s Heroic. Ve finále tak mouz narazili na jedno z největších překvapení turnaje, Cloud9, kteří na cestě porazili NiP i Complexity. Ani zde však frozenův tým nezaváhal a zajistil si postup.

BLAST Premier Fall Finals startuje již 8. prosince a 425 000 dolarů se otká osm týmů, které můžete vidět v tabulkce níže. 

blast fall finals

Turnaj BLAST Premier Showdown se odehraje od 24. do 29. listopadu a i když se stále jedná o online turnaj, nabídne také pořádnou řádku amerických týmů. Celkem se v turnaji představí 16 celků, přičemž se hraje hlavně o dvě postupová místa na finále podzimní části celého turnaje. Na týmy čeká také motivace ve formě prize poolu 150 000 dolarů a BLAST bodů, které tým mohou přiblížit k účasti na lednovém globálním finále.

Celý turnaj se přitom odehraje formátem single-elimination BO3 pavouka, týmy tak pro šanci na postup musí hrát bezchybně a jediné zaváhání může znamenat konec. Osmifinále započnou již v úterý a potrvají až do čtvrtka, pátek a sobota následně bude patřit čtvrtfinálovým bojům. Semifinálové zápasy, které rozhodnou o postupujících, uvidíme v neděli.

Svou evropskou premiéru zažije Team Liquid, který však pravděpodobně nastoupí ve špatném rozpoložení po prohraném semifinále na IEM Peking NA, kde nestačil na mnohem slabší Triumph. Kdo však ze Severní Ameriky nakonec nedorazí jsou Evil Geniuses, kteří stejně jako Liquid prohráli v semifinále proti Chaos. EG se však zpět do Evropy kvůli covidu zatím nevrátí a na BLASTu je nahradí světová dvojka Heroic, kteří jsou tak zároveň největšími favority v turnaji. Ameriku budou reprezentovat navíc FURIA, skvěle hrající MIBR a také Isurus, kteří vyhráli jihoamerickou kvalifikaci.

Svou premiéru s novým in-game leaderem si odbydou GODSENT, k k nimž přišel na zkoušku Srb emi. Hned v prvním kole však STYKO narazí na svého krajana frozena s týmem mousesports. Z evropské špičky se v turnaji představí navíc FaZe, Ninjas in Pyjamas nebo Complexity. Zpackanou premiéru na FLASHPOINT 2 se pokusí odčinit Cloud9. O postup však bude bojovat i řada dalších týmů.

Osmifinále

Čtvrtfinále

Semifinále - vítěz postupuje na BLAST Fall Finals

  • Neděle 16:30 -  Brazílie FURIA vs.  Spojené státy americké Liquid - 2:1 (13:16 Overpass; 16:6 Inferno; 16:9 Mirage)
  • Neděle 19:30 -  Evropa mousesports vs.  Evropa Cloud9 - 2:0 (16:7 Vertigo; 16:13 Inferno)

Streamem nás provedou známé tváře jako James Banks, Pimp, Maniac či Freya, za komentátorským stolkem se objeví legendární dvojice Anders a Semmler, které doplní launders a Scrawny.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.