Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja pomohl podvedenému streamerovi, věnoval mu 5800 dolarů

22. 10. 2020 | 17:07 Twitch.tv
Takzvané chargebacky jsou jedním z nejhorších druhů scamu, což si uvědomuje i oblíbený streamer Ninja. Když se dozvěděl, že hráč Valorantu AverageJonas tímto způsobem přišel o více než 5000 dolarů, rozhodl se podvedenému kolegovi pomoci.
Ninja
Ninja

Pokud jste streamer, vždy vás nepochybně potěší, když vám nějaký váš věrný sledující obdaruje. Ovšem někteří lidé tak činí s úmyslem nikoliv darovat, ale škodit a brát. Po darování stovek nebo i tisíců dolarů otevře sledující spor skrze PayPal nebo svou vlastní banku, prohlásí, že jeho účet byl nabourán a ve skutečnosti on sám nic nedaroval.

Peníze se pak vrátí původnímu dárci, Twitch streamer nakonec nemá nic a často k tomu všemu musí ještě zaplatit pokutu či poplatky navíc. Přesně to se stalo norskému hráči Valorantu jménem Jonas AverageJonas Navarsete. Sledující si zažádal o vrácení peněz v hodnotě 5400 dolarů, s poplatkem za přesun peněz nakonec streamer zaplatil ještě 400 dolarů navíc, takže nakonec přišel o celkem 5800 dolarů.

„Na Twitchi jsem obdržel přes 5400 dolarů v několika darech od jedné osoby, kdy všechny byly navráceny, ačkoliv dary mají být nevratné. K tomu všemu mi dal PayPal osobně zaplatit přes 400 dolarů kvůli poplatku za vrácení peněz,“ uvedl na Twitteru AverageJonas. „Ta osoba využila mě a komunitu k získání vlivu a dalších výhod tím, že se chovala jako nesmírně bohatá a darující lidská bytost. Ta samá osoba zároveň také předstírala, že vrácení peněz byla chyba.“

Zde nastupuje na scénu Tyler „Ninja“ Blevins. Není překvapením, že se o situaci doslechl, přece jen AverageJonas je s více než 130 tisíci odběrateli jedním z největších content creatorů pro Valorant a Ninja se postupně propracovává k oblibě i této scény. Na Jonasův tweet odpověděl jednoduchým: „Spraveno“. Jonasovi věnoval 5800 dolarů, čímž pokryl nejen ztracené dary od uživatele, ale také poplatky PayPalu.

Jonase tím velmi překvapil, samozřejmě měl velkou radost a za pomoc mu děkoval. Je dobře, že se tuto situaci povedlo vyřešit a Ninja takto pomohl kolegovi streamerovi v nouzi. Zároveň tím upozornil na větší problém, související se sponzorskými dary na Twitchi. S tzv. „chargebacky“ samotní streameři nic moc nezmůžou, pokud se do situace nevloží větší organizace jako je PayPal nebo Twitch, a situace se bude pravděpodobně opakovat.

Tento případ nebyl rozhodně první, kdy Ninja někomu přispěl finančním darem. V létě například vypomohl streamerům, kteří byli ovlivněni nečekaným ukončením Mixeru, na jaře zase během první vlny pandemie koronaviru věnoval 150 tisíc dolarů lidem ovlivněným jeho šířením.   

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Ninja, AverageJonas