Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar na druhý pokus postupuje do Minor CQ

6. 2. 2020 | 01:25 Counter-Strike 2
Sprout si po příchodu oskara s dychou mohou odškrtnout první splněný cíl. Na DreamHacku v Lipsku nezískali jedinou výhru, v online lize United Masters skončili těsně pod vrcholem, ale tvrdá příprava na Rio Minor kvalifikace se vyplatila. Po konci v semifinále první kvalifikace z toho byl na druhý pokus důležitý postup dále.
oskar
oskar

Tomáš 'oskar' Šťastný je ve Sprout teprve měsíc, ale pomalu se začíná dostávat do své formy. Ale pěkně popořádku. Do druhé otevřené kvalifikace o postup do uzavřené části vstříc EU Minoru, který hráče zavede do brazilského Ria de Janeira, se přihlásilo celkem 418 týmů. Mezi nimi tradičně nechyběl ani početný zástup českých a slovenských týmů, z nichž to překvapivě nejdále dotáhl GuardiaNův mix (více v samostatném článku).

Potom je tu ale zmíněný oskar, který má se Sprout ambice minimálně na kýžený Minor postoupit, cokoliv menšího by bylo selhání. V úvodním kvalifikačním turnaj od postupu do druhé fáze celého cyklu byli sice jedinou mapu od postupu, veteráni z Dignitas si s nimi ale v rozhodujícím semifinále dokázali poradit. Sprout si však hlavy drželi nahoře, jelikož věděli, že stále mají tři další šance. Proměnit však chtěli hned tu následující, což se přesně povedlo. Mezi 32 nejlepšími týmy sice dlouho bojovali s KPI Gaming, poté však porazili Team Secret a nacházeli se už v TOP 8. A přesně tam oskar proti zbylým polským oponentům nastartoval své motory.

V duelu proti AVEZ se na Infernu mohl pyšnit skórem 28:12 a ratingem 1.62, a také v semifinále, které mělo určit, jestli tahle dvoudenní snaha k něčemu vůbec byla, byl oskar tahounem svého týmu. V zúčtování obou map nasbíral +20 v rozdílu K/D, což je více než všichni ostatní kladní hráči za celou BO3 dohromady. Spolu se Sprout postupují dále také Nordavind, kteří předtím vyřadili i GuardiaNův mix IQFIGHTERS. Tato dvojice tedy doplňuje prozatímní složení osmi pozvaných a dvou dalších kvalifikovaných týmů. Čtyři sloty zbývají.

PLAYzone Challenge 2020
EU Minor – Rio 2020: Open Qualifier #2
  Evropa Nordavind16         
     Evropa Nordavind16      
  Bulharsko FATE Esports8         
        Evropa Nordavind2   
  Polsko ex-Virtus.pro16         
     Polsko ex-Virtus.pro8      
  Velká Británie Endpoint12         
           Evropa Nordavind 
  Dánsko CPH Flames16         
     Dánsko CPH Flames14      
  Francie FiveG7         
        Polsko PACT1   
  Polsko PACT16         
     Polsko PACT16      
  Evropa Complexity10         
            
  Německo ad hoc Gaming6         
     Srbsko Juggernauts11      
  Srbsko Juggernauts16         
        Polsko AGO0   
  Polsko AGO22         
     Polsko AGO16      
  Finsko HAVU Gaming20         
           Německo Sprout 
  Evropa Team Secret10         
     Německo Sprout16      
  Německo Sprout16         
        Německo Sprout2   
  Polsko AVEZ16         
     Polsko AVEZ12      
  Dánsko AGF Esport9         
Zdroj: esea.net
Štítky: Sprout, oskar, Rio Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.