Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch znovu zmatkuje, DeeThane dostal chvilkový ban

17. 6. 2020 | 17:50 Twitch.tv
Dnes pokračujeme v naší rubrice o přešlapech či trestech ze strany Twitche, a ani tentokrát nás streamovací platforma nezklamala a doručila nám matoucí případ kolem dalšího domácího streamera. V centru děnní se tentokrát nachází DeeThane, kterého se platforma za porušení autorských práv rozhodla potrestat, ale následně však celý ban stáhla.
DeeThane ban
DeeThane ban

Kdo trochu více sleduje děnní na Twitchi, určitě ho psí kusy ze strany streamovací platformy po všech současných eskapádách již zanechávají chladným. Ať už se jedná o utužení situace kolem autorských práv, které výrazně ovlivní chod streamů, alespoň co se hudební stránky týče, nebo téměř až náhodné bany, které lítají na všechny strany, jak na naší, tak i zahraniční scéně. Za obětního beránka u nás byl v poslední době Restt, který dostal ban rovnou třikrát za porušení pravidel komunity, ale i kvůli autorských právům, za které si odnesl poslední trest.

U trestání kvůli autorským právům však zůstaneme i nyní, protože další obětí na domácí scéně se stal DeeThane, když po svém streamu obdržel email, který mu sdělil, že dostal rovněž 24hodinový ban za porušování autorských práv. DeeThane totiž na svém streamu pustil online vysílání Televizních novin, které patří pod televizi Nova a za tento přestupek ho někdo nahlásil. Proč vysílání vůbec pouštěl na streamu? Protože sám účinkoval v reportáži na téma esport, kterou pro ně točil a navíc jim poskytl rozhovor, takže je přirozené, že to chtěl sdílet se svou komunitou.

DeeThane na Nově

Jak sám DeeThane zmiňuje ve svém statusu na Facebooku, proti banu se odvolávat nebude, jelikož si ho podle něj za porušení práv zasloužil, i když se zdá malicherné někoho nahlašovat kvůli krátkému momentu v TV. Zde ovšem komedie ze strany Twitche nekončí, jelikož pouhých 9 hodin po udělení trestu je DeeThane opět bez banu, aniž by mu Twitch cokoliv odůvodnil, nebo ho upozornil. Co vedlo k náhlému ukončení trestu a co se honí v hlavách týmu Twitche, je tak absolutně ve hvězdách.

Štítky: DeeThane