Přejít k hlavnímu obsahu

Semifinále Vodafone MČR v CS:GO už jsou minulostí

21. 11. 2020 | 17:41 Counter-Strike 2
Vodafone MČR v CS:GO má za sebou skupinovou fázi a před námi jsou poslední čtyři série letošního ročníku. Jako první se uskuteční odveta letního finále Tipsport COOL ligy mezi SINNERS a eSubou, následovat bude série ECLOT proti Entropiq.
Semifinále MČR
Semifinále MČR

Z osmi účastníků už zbyla pouze polovina, která bude bojovat o titul nových mistrů České republiky ve hře Counter-Strike: Global Offensive. SINNERS zatím neztratili ani mapu a tento trend budou chtít udržet také v sérii proti eSubě. V druhém semifinálovém utkání půjde o papírově vyrovnanější duel mezi týmy ECLOT a Entropiq. ECLOT překvapili hlavně ziskem prvního místa, Entropiq se zase probojovali skupinou smrti, do které navíc byli nalosováni z nejslabšího výkonnostního koše. Pohodlně se usaďte, bude to jízda!

 SINNERS Esports vs. CZC.eSuba

ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

16:7 (Mirage)
16:13 (Overpass)
Více info
Reportáž

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko NIO

Modrá krev zažehnala historicky první vyřazení ve skupinové fázi. V posledních pěti mapách přitom proti Dark Tigers byla eSuba vždy poražena a decider sérii nezačala vůbec dobře, když na Infernu prohrála 10:16. Skvěle se však tým rozjel na Vertigu, na kterém jasně dominoval a vyhrál dokonce 16:2, čímž se postaral o vůbec nejjednoznačnější výhru v rámci letošního MČR. Sérii eSubáci nakonec ukončili jasným vítězstvím na Nuku, kde si s DTG poradili 16:8, ale tím, že skončili až na druhém místě své skupiny musí nyní čelit největším favoritům z týmu SINNERS Esports.

Tým dvojnásobných šampionů Tipsport COOL ligy i Sazka eLEAGUE zatím potvrzuje svou pozici domácí jedničky a ve skupině dokázal vyhrát oba své duely 2:0. Entropiq i Sampi.Tipsport ale ukázali, že se proti SINNERS hrát dá a tři mapy SINNERS vyhráli pouze o tři body. A kdo jiný, než právě eSuba by mohl přerušit impozantní vítěznou šňůru, kterou aktuálně SINNERS drží? V letním finále byla modrá krev k vítězství neskutečně blízko, když za stavu 2:0 vedla na třetí mapě 15:13. Jak to ale dopadlo všichni víme, protože SINNERS nakonec Nuke dokázali zvrátit ve svůj prospěch a na zbývajících dvou mapách jednoznačně zvítězili. Přetrvá vítězná šňůra beastika a spol. nebo zaúřadují benq1ho svěřenci?

 Eclot Gaming vs. Entropiq

K1-FiDa  Česká republika
noobiq  Česká republika
ZEDc  Slovensko
MoriiSko  Česká republika
Fizarezi  Česká republika

ECLOT

10:16 (Dust 2)
12:16 (Inferno)
Více info
Reportáž

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika daxen
 Česká republika HONES

ECLOT se dá považovat zatím asi za největší překvapení letošního Vodafone MČR v CS:GO. I přesto, že tým neměl tak papírově náročnou skupinu, jako jejich soupeři, zakončil ji s bilancí 4:1 a v zápase vítězů proti eSubě se jeho hráčům povedlo zvítězit poměrně jasně 2:0. Entropiq na druhé straně měli cestu do semifinále o dost složitější a možná o to větší kredit tato sestava dostává. Už první utkání proti SINNERS mělo šťávu a dvě prohry 13:16 se rozhodně nedají označit jako propadák.

Skrze ENTERPRISE a Sampi.Tipsport si díky dvěma výhrám 2:1 nakonec místo v play-off vybojovali a do série proti ECLOT půjdou v roli mírného favorita. Na jedné straně působí nebezpečně hlavně trojice Fizarezi (MČR K/D 1.29), noobiq (MČR K/D 1.26) a MoriiSko (MČR K/D 1.25), která hrála hlavní roli ve skupinových vítězstvích. Přes slabší start se na straně Entropiq brzy rozjel wipař capseN a v rozhodující mapě proti Sampi zazářil zejména daxen, který vypjaté Inferno zakončil s 29 zářezy na svém kontě a vítězně zvládl i jeden 1v1 duel. 


Play-off budete mít možnost opět sledovat s živým komentářem ​elitních domácích komentátorů na twitch.tv/playzonecz nebo HbbTV Prima COOL. Budeme rádi, pokud se zapojíte do vysílání také vy, protože vytváříme ZOOM místnosti pro fanoušky ve kterých se vás schází čím dál tím více, a z toho máme velkou radost! Právě tímto způsobem můžeme vyvrcholení sezóny prožít jako jedna velká komunita, navíc vaše kreativita často nezná mezí.

Play-off Vodafone MČR 2020
  Česká republika SINNERS2      
 Sobota 16:00   Česká republika SINNERS-   
  Slovensko CZC.eSuba0      
    Neděle 18:00   Česko + Slovensko Mistr ČR 
  Česká republika Eclot Gaming0    Vítěz 
 Sobota 19:30   Česká republika Entropiq-   
  Česká republika Entropiq2      
     Slovensko CZC.eSuba-   
    Neděle 14:00   Česko + Slovensko 3. místo 
     Česká republika Eclot Gaming- 3. místo