Přejít k hlavnímu obsahu

Desítky stánků, rozmanitý program a influenceři. MČR Expo se těší jen na tebe!

22. 11. 2023 | 20:20 MČR
Každoroční vrchol domácí esportové sezóny je také největším českým herním festivalem. Už dávno totiž není jen o esportu, ale nabízí pestrou zábavu návštěvníkům všech věkových kategorií. Mimo bojů o mistrovské tituly se můžete těšit na desítky stánků, spoustu soutěží, stylový merch, zajímavé hosty, a dokonce koncert! Utíkej si koupit vstupenky a nenech si ujít akci, která o víkendu 24. až 26. listopadu poprvé zavítá do pavilonu P brněnského výstaviště.
Takhle vypadalo MČR 2022
Takhle vypadalo MČR 2022
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Milovníkům her se po vstupu do moderního pavilonu rozzáří oči. Připraveny budou desítky nabušených počítačů a konzolí, na kterých si můžete přijít vyzkoušet nejnovější pecky. Velký přehled hostů najdete zde.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Největší prostor bude patřit hlavní stage pro Tipsport MČR CS a nedělní Pringles Challenge, mistrovské boje budou ale probíhat také na dvou stáncích. Hyundai do Brna přijede i s tribunou, kde to bude vřít mezi nejlepšími hráči EA FC 24. Samsung ke svému MČSR v mobilních hrách přiveze Play Galaxy zónu se speciálními stanovišti, moderními technologiemi a soutěží o telefon Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB.

Počítačová aréna na vás čeká u HAL3000 i s CzechCloudem a Adisbakem, kteří budou přímo z místa streamovat, k MSI zase dorazí oblíbenec MGFitman a Fortnite bude hrát prim u DELL stánku s Alienware mašinami. Společnost NVIDIA nabídne především herní výzvu o špičkovou grafickou kartu GeForce RTX 4060 8GB. Do ráje Pringles v pátek dorazí Herdyn, v sobotu jej vystřídá MenT a neděle bude patřit Herdynovi se Xnapym. DEV1S v Brně odhalí zbrusu nové produkty a tváří v tvář se můžete postavit Dev1mu.

DEV1S na MČR 2022
DEV1S na MČR 2022
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)
Hyundai na MČR 2022
Hyundai na MČR 2022
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Zahrát si na vyladěných počítačích můžete také na stáncích Guseppe a Ibalgin, skutečně obří herní zónu i s prostorem na odpočinek ale přiveze Vodafone. Neméně pestrý bude Datart a jeho simulátory, brýle s dronem, dráha na koloběžky, a dokonce barbershop. Návštěvníky budou stříhat i barbeři u STR8. Zrelaxovat můžete u Óčka, více konzolí nabídne Egit, tradiční lákadlo jménem Nintendo a značka televizí TCL.

Unikátní zónu chystá Česká spořitelna, bude se hledat poklad! SONY pak přiveze své modely herních sluchátek. Dopřát si pohyb můžete na stánku Garnier s podobou fotbalového hřiště, Entropiq přijede s kopací bránou. Na MČR dorazí i další organizace, potkat se můžete se svými oblíbenci z ENTERPRISE a Sampi, mimo hvězd na vás bude připravený třeba F1 simulátor od Red Bullu. Ten bude mít na vlastním stánku turnaje v CS2 nebo arkádové automaty. Hezkou vzpomínku si můžete odvézt v koutku od Canonu.

Vedle tribuny budou připraveny vodní dýmky, součástí expozice ale tradičně bude i prodej upomínkových předmětů všeho druhu. Chybět nemůže PLAYzone stánek s tombolou a novou kolekcí merche, který teprve odhalíme. Dále se můžete těšit na produkty od FADEE, Style-shop, Jakub Destro Shopu, ELF Baru, komiksy distributora SEQOY a také Pepis Shopu, jenž nabídne exotické pochoutky, které nikde jinde neseženete. Celý náš připravený sortiment mistrovsky vyladěného občerstvení si schováme na samostatný článek.

Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.