Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO dosáhlo dalšího rekordu, tentokrát hrálo v jeden okamžik 1,2 milionu hráčů

3. 4. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Duben sotva začal a Counter-Strike: Global Offensive už zase překonal vlastní rekord. Jak dlouho tento trend asi ještě potrvá?
CS:GO
CS:GO

Již v necelé polovině měsíce populární střílečka překonala magický milník milionu hráčů, začátkem minulého týdne jsme pak přinesli zprávu o tom, jak CS:GO zlomilo svůj rekord v počtu aktivních hráčů v jednu chvíli s působivým číslem 1,1 milionu. Tam se ale nezastavilo a se začátkem nového měsíce hrálo v jednu chvíli neuvěřitelných 1 218 655 uživatelů.    

Steamcharts

To, že hráčů přibývá, není velkým překvapením, kvůli šíření koronaviru a opatřením, které jednotlivé země po celém světě nařizují, zůstává stále více lidí v bezpečí domova, odkud pracuje a, pokud možno, hraje také hry. Třeba takový Blizzard doporučuje svým zaměstnancům práci z domova a prezentuje se jako ukázkový zaměstnavatel. Videohry a s nimi spojený virtuální svět nabízí různé možnosti, třeba jeden zasnoubený pár uspořádal svatbu v nintendovce Animal Crossing, jelikož tu skutečnou musel bohužel zrušit. Internetové sítě nejsou na takový nápor zvyklé a ani stavěné, a tak třeba Steam udělal změny v automatických aktualizacích, aby pomohl sítím v odlehčení.  

Jak můžete vidět, CS:GO se dařilo již od konce minulého roku. Největší nárůst v březnu, více než 23 %, není nic překvapivého, vzhledem k tomu, že se koronavirus v tomto měsíci rozšířil po Evropě i Spojených státech. Uvidíme, jak si CS:GO povede v dubnu, je možné, že se jedná o nejvyšší "peak" na nějakou dobu, neboť na scénu má brzy přijít očekávaná FPS hra od Riot Games, Valorant. Již 7. dubna vychází Closed Beta, je možné, že nová hra rozdělí alespoň zčásti hráčskou základnu. 

CS:GO