Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Carzzy (#2)

8. 1. 2020 | 13:04 League of Legends
Na druhém místě letošní ankety TOP 10 CZSK se v League of Legends stal Matyáš "Carzzy" Orság. Ten svou sezonu strávil v německém týmu BIG a v letošním roce ho čeká premiéra v LEC, kde oblékne dres MAD Lions.
TOP 10 CZSK Carzzy
TOP 10 CZSK Carzzy

Carzzy v letošním roce působil v Berlin International Gaming, se kterým získal hned 5 titulů na nejvyšší domácí úrovni a co je nejdůležitější, titul šampionů letních European Masters. Rok 2019 začal pro BIG stylově vítězstvím v prvním LAN turnaji Premier Tour sezony v Bonnu, kde BIG ovládli finále proti SK Prime jednoznačně 3:0. První místo v žebříčku o místo na EU Masters si Carzzy a spol. pojistili i v druhém turnaji roku 2019, když v Berlíně přehráli Ad Hoc Gaming 3:2. Na EU Masters tak jeli BIG z prvního místa a zařadili se k hlavním favoritům turnaje. Z poměrně snadné skupiny BIG neměli problém postoupit, ale trochu překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále, když je porazili koneční vítězové z francouzských Misfits.Premier.

Letní split na domácí úrovni zpočátku tak růžově nevypadal. Týmu se sice podařilo získat zlato ze SINN League, ale zároveň skončil až šestý v lize ESL Meisterschaft. Po kolísavých výkonech se ale týmu podařilo výkon ustálit a nakonec se v nejdůležitější soutěži (Premier Tour) zvládli BIG dostat až do finále a z druhého místa postoupit na EU Masters. Na samotném evropském poháru BIG předvedli překrásnou jízdu, kterou Carzzy zhodnotil v říjnovém rozhovoru. Celý turnaj se českému střelci podařilo vyhrát a za své výkony si vysloužil místo v LEC týmu MAD Lions, v němž příští rok nastoupí po boku midaře Humanoida. Na závěr sezony se Carzzy ještě objevil v mixu Srdce Nehasnou na Gillette MČR 2019 a na rozloučení s německými BIG vyhrál zimní pohár Premier Tour a finále zimního splitu ESL Meisterschaft.

Carzzy Rozhovor

Jak budeš vzpomínat na letošní sezonu jako celek? Co pro tebe znamená druhé místo v žebříčku?

Tato sezona pro mě rozhodně byla životní, lepší to pomalu ani být nemohlo. Druhé místo se mi zamlouvá a myslím si, že právem.

Celý rok jsi strávil v Německu, v týmu BIG. Jak budeš vzpomínat na tohle období a jak hodnotíš úroveň DACH regionu?

Německo je aktuálně rozhodně nejsilnější region ze všech ERL. Můj nejlepší zážitek byla stoprocentně výhra na letních EU Masters. Tak krásný zážitek, jako vyhrát European Masters jsem ještě nezažil!

Tak krásný zážitek, jako vyhrát European Masters jsem ještě nezažil!

Na konci roku jsi se objevil i na MČR, kde jsi se Srdce nehasnou získal až druhé místo. Jak sis tento event užil?

Jsem trochu smutný, že už jen tak titul MČR nezískám, ale co se dá dělat. Česko-slovenská úroveň je podle mě špatná a nevím jestli se brzy zlepší.

Další rok tě čeká LEC s MAD Lions. Jak hodnotíš vaše šance do dalšího roku? 

Myslím si že se dostaneme do play-off, s Márou si užijeme spoustu srandy a vytvoříme hodně contentu. Můj cíl je roztrhat Rekklese v zubech, jinak jsou mi všichni ukradení.
 

Carzzy TOP 10 CZSK

Co říkáš na šance dalších českých hráčů v LEC - Patrika a Denyka? Jak vidíš naděje jejich týmů?

EXCEL podle mě bude mít slušnou šanci na playoffs, ale Misfits spíš ne. Věřím ale, že jak Patrik, tak i Denyk si povedou individuálně velmi dobře.

Kdybys měl jmenovat, napadá tě nějaký hráč, který by se do TOP 10 mohl dostat v příštím roce?

Tahle TOP 10 je nejlepší a nikdy se nezmění.

Můj cíl je roztrhat Rekklese v zubech, jinak jsou mi všichni ukradení.

Díky za rozhovor. Za celou PLAYzone redakci ti přeji hodně štěstí do příští sezóny a samozřejmě šťastný Nový rok! Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům, či svým fanouškům?

Děkuju všem, co mě podporují, sledujte mě na Instagramu, Facebooku, Youtube a Twitteru!!!! Miluju všechny, co mi fandí a i ty, co mě hejtí. MĚJTE SE.

Carzzy LEC

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2.  Česká republika Matyáš "Carzzy" Orság
  3.  Česká republika Patrik "Patrik" Jírů
  4.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  5.  Česká republika Aleš "Freeze" Kněžínek
  6.  Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík
  7.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh
  8.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  9.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone