Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Patrik (#3)

7. 1. 2020 | 15:00 League of Legends
Na třetím místě se umístil náš LEC střelec - Patrik. Ten se letos v dresu Origen dostal do finále nejvyšší evropské ligy, ale druhá polovina sezony bohužel nevyšla dle plánů. Další sezonu se přesune do britského týmu EXCEL.
Patrik TOP 10 CZSK
Patrik TOP 10 CZSK

Patrik se po úvodním roce, kdy se velmi dobře uvedl v H2K, přesunul pro sezónu 2019 do cílevědomého týmu Origen. League of Legends tým skupiny vlastnící Astralis šel do sezóny s tím, že v prvním splitu chce vybojovat play-off a v létě postoupit na světový šampionát. Mezitímco na jaře byly očekávání překonány, v létě skončil Origen až osmý a v gauntletu si místo na Worlds urvat nedokázal.

Jako první Čech se ale Patrik podíval do velkého finále LEC, když v Rotterdamu jeho Origen přehráli v zápase o grandfinále Fnatic, ale ve finálovém duelu jasně podlehli G2 Esports. V letním splitu z neznámých důvodů týmová synergie skřípala a nakonec se nepodařilo postoupit ani do play-off. V gauntletu pak Origen vyřadili Humanoid a jeho Splyce. 

Patrik Rozhovor

Ahoj Patriku! Jak budeš s odstupem hodnotit letošní sezonu?

Ahoj, sezónu bych hodnotil především pozitivně, přestože to byla taková horská dráha. Zažil jsem ale ten nejlepší a nejúspěšnější rok svojí dosavadní kariéry. Byly tam momenty, kdy jsem myslel, že jsme hodně dobří, ale taky momenty, kdy jsem nevěřil ani sobě ani ostatním.

Myslím, že jak můj, tak týmový výkon byl celý rok hodně nestabilní.

Letošní rok jsi celý strávil pod týmem Origen. Proč se nakonec nepovedlo dosáhnout kýženého cíle - postoupit na Worlds, po tak silném jarním splitu?

Myslím si, že v létě se týmové vztahy mezi určitými hráči dost zvrtly a byly tam příliš vysoká očekávání po úspěšném jarním splitu. Od týmového vedení v mých očích přicházelo strašně moc stresu, trénink byl mnohdy spíš stresující a tím pádem zbytečný. Méně času skrz létání z Dánska do Berlína také moc nepomohlo.

V offseason jsi přestoupil do týmu EXCEL, spolu s koučem YoungBuckem a supportem Torem. Jak se přestup rodil a jaké jsou cíle do další sezóny?

Přemýšlel jsem o všech nabídkách, co jsem měl a EXCEL mi přišlo jako nejrozumnější volba. Co se týče cílů, v plánu máme play-ff a pak se uvidí. Je hodně těžké říct, jak to dopadne, protože v LEC máme spoustu nových soupisek a hráčů.

V LEC se vás z Česka objeví hned čtyři hráči. Jak vidíš šance MAD Lions a Misfits, potažmo Humanoida, Carzzyho a Denyka po individuální stránce?

Oba týmy budou silnými soupeři, protože prakticky posbírali většinu nejlepších nováčků, co v Evropě byli. 

Co se týče individuální stránky, myslím že Denyk i Carzzy se zařadí mezi top 6 hráčů ve svých rolích.

Díky za rozhovor. Za celý PLAYzone ti přeji hodně štěstí do další sezóny! Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům, nebo svým fanouškům?

Taky děkuji za rozhovor. Fanouškům moc děkuju za dosavadní podporu. Sledovat mou cestu světem můžete na Twitteru @patriklol a taky Instagramu @patrikpotato, kde budu více a více aktivní, děkuju.

Patrik LEC 2019

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3.  Česká republika Patrik "Patrik" Jírů
  4.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  5.  Česká republika Aleš "Freeze" Kněžínek
  6.  Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík
  7.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh
  8.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  9.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone