Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Humanoid (#1)

9. 1. 2020 | 18:05 League of Legends
Na prvním místě letošního žebříčku TOP 10 CZSK se ve hře League of Legends stává... HUMANOID! Pro ty, co sledují svět LOL Esports to asi nebude žádné překvapení. Marek "Humanoid" Brázda totiž ve své první LEC sezóně zvládl se Splyce postoupit na Worlds a probojoval se až do čtvrtfinále. To se zatím žádnému domácímu hráči nikdy nepovedlo.
Humanoid TOP 10 CZSK
Humanoid TOP 10 CZSK

V roce 2019 si Humanoid odbyl premiéru v nejvyšší evropské lize. S týmem Splyce se mu dařilo s přehledem držet v nejlepší šestce, zaručující účast v play-off. Na jaře získali Splyce 4. místo a do letního splitu to znamenalo velký příslib. V samotném splitu navíc Splyce dlouho vypadali jako druhý nejsilnější tým, ale nakonec skončili v základní části třetí a v play-off vypadli hned ve čtvrtfinále proti Rogue. 

V regionální kvalifikaci se ale Splyce znovu prezentovali výbornou hrou a zvládli porazit Origen 3:2 a následně Schalke 04 3:0. Na světovém šampionátu si Humanoid zahrál play-in a následně i základní část, když ve skupině čelil FunPlus Phoenix, J Team a GAM Esports. Ze skupiny Splyce zvládli postoupit do čtvrtfinále proti hvězdným SKT. Humanoid ustál i souboj s legendárním Fakerem, ale Splyce nakonec prohráli 1:3.

Humanoid TOP 10 CZSK

Ahoj Marku! Nejprve gratulujeme k obhájení prvního místu. Jak vnímáš letošní sezonu jako celek?

Ahoj, díky. Myslím, že tahle sezóna byla pro mě hodně úspěšná, určitě nejúspěšnější v mé kariéře. V LEC už jsem jako doma, je to tam větší zábava, než kdekoliv jinde, co jsem doposud hrál (možná až na nějaký ty český LANky :D).

Celý rok jsi strávil pod křídly Splyce. Jak vzpomínáš na jarní split? 

Měl jsem i jiné nabídky, ale jsem rád, že jsem se nakonec rozhodl pro Splyce. Nevěděl jsem, co od LEC očekávat a jestli se vůbec dokážu udržet mezi nejlšpíma, ale v průběhu splitu jsem si začal zvykat a věděl jsem, že dokážu hrát proti úplně komukoliv. Jinak, čtvrté místo hned první split jsem neočekával, takže úspěch.

Měl jsem i jiné nabídky, ale jsem rád, že jsem se nakonec rozhodl pro Splyce.

V letním splitu se vám dařilo držet se v podstatě celou dobu v TOP 3, ale nakonec jste padli ve čtvrtfinále Rogue 0:3. Čím to, že závěr splitu nevyšel podle představ?

Myslím, že jsme všichni byli trochu burned out. Poslední jeden až dva týndy před čtvrtfinále jsme prohrávali skoro všechny scrimy a hráli jsme o dost hůř, než normálně. To se bohužel potom ukázalo i na stage.

Humanoid TOP 10 CZSK

Nakonec jste ovládli gauntlet boj o třetí evropské místo na Worlds. Jak jsi vnímal tento úspěch?

Po prohře proti Rogue jsme měli asi týden pauzu, což si myslím, že námm hodně prospělo a šli jsme do gauntletu s čistou hlavou a začali jsme hrát o dost lépe. Mně osobně se hrálo v gauntletu hodně dobře, byl jsem sebejistý a bez velkých stresů. Samozřejmě, postoupit na Worlds, to byl pro mě obrovský úspěch a jsem strašně rád, že mi to vyšlo hned první rok. 

Na Worlds jste se se Splyce úspěšně probojovali play-in i skupinami. Věřil jsi v postup do čtvrtfinále? Jaké to bylo zahrát si proti hráči jako je Faker? 

Po rozřazení skupin jsem věděl, že máme velkou šanci dostat se do čtvrtfinále. Měli jsme celkem lehkou skupinu, ale dopadnout to mohlo jakkoliv, jelikož se hraje málo her, ale nakonec to vyšlo. Nejvíc jsem chtěl na Worlds hrát proti SKT a to se mi splnilo. Faker byl vždycky můj oblíbený hráč, takže zahrát si proti němu bylo pro mě super a jsem rád, že jsme dokázali vzít SKT alespoň tu jednu hru.
 

Nejvíc jsem chtěl na Worlds hrát proti SKT a to se mi splnilo. Faker byl vždycky můj oblíbený hráč

Další rok tě čeká LEC s MAD Lions. Jak hodnotíš vaše šance do dalšího roku? 

Těším se na spolupráci s tou opičkou Carzzym a myslím, že celý tým spolu dobře vychází mimo hru. Nevím zatím, jak moc dobří budeme ve hře, protože jsme zatím tolik nehráli. Pro mě je cíl být minimálně TOP 4. 

Humanoid Rozhovor

Kdybys měl jmenovat, napadá tě nějaký hráč, který by se do TOP 10 mohl dostat v příštím roce? 

Jestli tam není Sawyor, tak ten by tam podle mě měl být.

Díky za rozhovor. Za celou PLAYzone redakci ti přeji hodně štěstí do příští sezóny a samozřejmě šťastný Nový rok! Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům, či svým fanouškům?

Taky díky! Doufám, že nás s Carzzym budete podporovat a snad vás nezklameme. Sociální sítě moc nepoužívám, ale za follow na Twitteru se samozřejmě zlobit nebudu.

TOP 10 CZSK

  1.  Česká republika Marek "Humanoid" Brázda
  2.  Česká republika Matyáš "Carzzy" Orság
  3.  Česká republika Patrik "Patrik" Jírů
  4.  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  5.  Česká republika Aleš "Freeze" Kněžínek
  6.  Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík
  7.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh
  8.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  9.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone