Přejít k hlavnímu obsahu

Tyto příběhy zahřejí u srdce i překvapí. Co se stalo za poslední rok?

25. 12. 2022 | 16:25 Lifestyle
Vánoce mají být svátky klidu a míru, ale také obdobím, kdy by lidé měli myslet na druhé a zároveň si pomáhat. Přinášíme vám přehled těch „nej“ příběhů, které se letos na PLAYzone objevily a které, jak věříme, překvapí, některé pobaví a vykouzlí úsměv na tváři. Nebo i zahřejí u srdce s ohledem na to, že dokazují, že lidé jsou ochotní tu být pro druhé.
Přehlídka milých příběhů, které zvláště o Vánocích překvapí, ale i zahřejí u srdce
Přehlídka milých příběhů, které zvláště o Vánocích překvapí, ale i zahřejí u srdce
Zdroj: Pexels

Dárek ze záhrobí

Obrovská náhoda i štěstí zároveň potkaly hráče, který při prozkoumávání půdy objevil dosud nerozbalenou první generaci PlayStationu. Konzole měla být dárek od jeho již zesnulého a trochu zapomětlivého dědečka. „(Děda) kupoval dárky, aby je mohl v budoucnu věnovat, a zkrátka je zapomněl předat kvůli svému věku. Našli jsme mnoho neotevřených hraček a dárků, tohle byl jeden z nich,“ popsal svůj šťastný nález, který se rozhodl si ponechat a nerozbalovat ho. Celý příběh si můžete přečíst zde.

Razer jako neprůstřelná vesta

Ačkoliv společnost Razer vyrábí především příslušenství pro hráče, možná se může zamyslet nad změnou ve výrobě a zaměřit se na neprůstřelné vesty. Podobně totiž posloužila sluchátka,  která odrazila zbloudilou střelu, jež nečekaně vletěla do pokoje, a zachránila tak překvapenému hráči s největší pravděpodobností život. Příběh se na internetu objevil v dubnu, někteří to tak považovali zpočátku za pouhý aprílový žertík, ale skutečně se stal.  Více se dozvíte zde.

Offline oslavy už nejsou v módě, teď frčí narozeniny online!

Hry už dávno nejsou jen záležitostí teenagerů a „mladší“ generace, videohry dnes může hrát každý, tedy i třeba váš děda nebo babička. Jeden takový zapálený nadšenec se rovnou rozhodl online oslavit své 71. narozeniny, a to v oblíbené hře Minecraft spolu se svými fanoušky. Mimo jiné vytvořil veliké číslo „71“ z dlažebních kostek, která se nyní pyšně vyjímá v jeho světě. Dokazuje tak, že věk je skutečně jen číslo. Jeho videa mají úspěch, neboť ho na YouTube odebírá přes 52 tisíc lidí. Článek si můžete přečíst tady a níže se mrknout na jeho „narozeninové“ video.

Když hrát, tak jedině s rodinou! 

Internet využíváme k různým účelům, jedním z nich může být i studnice informací, které se zde nachází. O radu se obrátil i otec dvou dívek, který se s nimi nemohl téměř vídat, ale přesto chtěl, aby mohli společně trávit čas. Požádal tedy o doporučení na online hry. Dostal řadu doporučení a rad, jimiž se rozhodl řídit.

Později sdílel autor update, v němž prozradil, že mu herní vývojář Klei Entertainment poslal tři kopie své multiplayerové hry Don't Starve Together, aby společně s dcerami mohli hrát. Je hezké vidět, jak spolu může rodina i díky radám od ostatních hráčů, trávit společný čas.

Otec si díky radám od ostatních hráčů bude moct zahrát se svými dcerkami.
Otec si díky radám od ostatních hráčů bude moct zahrát se svými dcerkami.
Zdroj: Rawpixel.com

Streamem na pomoc ostatním

Nejen o svátcích platí, že si máme pomáhat. Tvůrce Charles „MoistCr1TiKaL“ White uspořádal charitativní stream, jehož výdělek putoval na pomoc jeho streamerskému kolegovi, kterému v minulosti v přímém přenosu shořel dům. Jemu, jeho rodině i mazlíčkům se sice před ohněm podařilo uniknout, ale přišli o střechu nad hlavou. Celou situaci zhoršoval fakt, že nešťastný streamer s přezdívkou „GimpyGod“ trpí svalovou dystrofií a kvůli svému onemocnění musí mít k dispozici speciálně upravené příslušenství, o něž během požáru také přišel. 

Po roce od tragédie se „GimpyGod“ chystal vrátit domů, ovšem bez vybavení. Charles si dal za úkol vybrat prostředky právě pro toto vybavení pro zlepšení kvality života handicapovaného streamera. Nakonec během streamu nasbíral téměř milion korun.

A nejinak je tomu i v Čechách... 

Článek zakončíme v podobném duchu. Jen se podíváme trochu blíže, konkrétně k nám domů do České republiky. Nejen v období Vánoc se koná řada charitativních streamů za účelem pomoci někomu, kdo to právě potřebuje. Streamer Damien „DeeThane“ Dante charitativní streamy pořádá každoročně, tentokrát bylo účelem vybrat peníze pro nemocného Matýska, což se jemu i jeho komunitě podařilo. Během 17hodinového streamu se nakonec vybralo neuvěřitelných 465 tisíc korun.

Klobouk dolů!

Štítky: Vánoce