Přejít k hlavnímu obsahu

Outsider jménem Universe. Obrátí tým nechtěných hráčů celé MČR naruby?

26. 10. 2022 | 17:55 Counter-Strike 2 Preview
Do prvního zápasu finálového turnaje Tipsport MČR CS:GO nastoupí jeden z favoritů proti jednomu z outsiderů přesně za týden. Na serveru v různých dresech uvidíme deset nadaných a scénou protřelých střelců, jejich šance jsou ale zcela opačné. V prvním týmovém představení se zaměříme na skupinu hráčů, která se na závěr sezóny spojila s organizací Universe.
stinx, KWERTZZ a zur1s v různých týmech na MČR 2021
stinx, KWERTZZ a zur1s v různých týmech na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone / MČR

Bilance organizace Universe je v historii Tipsport MČR CS:GO vysoce úspěšná. Ze čtyř účastí vybojovali reprezentanti tohoto týmu tři cenné kovy. Největší úspěch je šest let starý, kdy tým s Maxem „SHOCK“ Kvapilem vybojoval stříbro. Letošní ambice jsou bohužel podstatně nižší. Vedení Universe ale neváhalo a využilo tuto příležitost ke krátkodobému návratu do nejvyšších sfér, i když budou mít úplně jinou roli.

    Letošní sestava se vybudovala koncem léta, kdy se dali dohromady hráči, kteří byli nechtění na jiných prestižnějších adresách. Martin „zur1s“ Sláma skončil v eSubě, Simon „KWERTZZ“ Horák se rozloučil s Entropiq Prague a Filip „Darber“ Böhm s Andrejem „Adejis“ Kameništiakem dali sbohem dvěma různým projektům Sampi.Tipsport. Tohle kvarteto doplnil Matěj „stinx“ Štorek, jenž se neudržel v ENTERPRISE. Za týmem bude stát Dominik „hypo“ Lukšo, jenž Universe už v minulosti reprezentoval jako hráč.

    Pozdním složením a způsobem společného fungování sází hráči Universe vše na jednu kartu. Spoléhat se budou na jednoduchou „pug“ hru, v rámci níž bude pro jakýkoliv dílčí úspěch potřeba heroických individuálních výkonů. Jména jako zur1s nebo KWERTZZ mohou ve skupině přestřílet víceméně kohokoliv, kdo se ve vzájemném střetnutí pustí do stylu zápasu založeném na individualitách. V Brně budou platit za největší outsidery, to Universe nikdo neodpáře. Současně budou pro všechny vysoce nepříjemným týmem.

    Koho sledovat: Martin „zur1s“ Sláma, statisticky jeden z nejlepších AWP hráčů domácí scény

    Jak vidí Universe expert Bananides?

    Největší otazník celého turnaje, nic jiného než překvapení od Universe přijít nemůže. Jejich úděl na turnaji bude jednoduchý – být tím otravným komárem, kterého se snažíte zabít, ale nedaří se vám.

    Těžká skupina jim ale moc prostoru nenabídne. Úvodní duel proti jednomu z největších favoritů, nemluvě o Entropiqu či eSubě, kteří by si s tímto týmem měli hravě poradit ve vzájemném zápase.

    Tým je složen z hráčů, kteří během roku přišli o svá angažmá a budou poháněni pomstou a chtíčem ukázat všem zbývajícím účastníkům, že to byla velká chyba. Přesto nemůžeme čekat úplně velké věci.

    Harmonogram představování

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.