Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 přestupy na jednom místě: Tenhle víkend přinesl spoustu změn mezi elitou

17. 12. 2023 | 12:20 Counter-Strike 2 Přestup
Přestupový kolotoč se rozjel naplno a změny se před lednovou kvalifikací na Major nevyhnuly ani domácím týmům. Jedna slovenská hvězda bude součástí nejlepšího týmu světa, druhá si na své první mezinárodní výpravě zahraje za jinou slavnou organizaci. Jako první oznámili své odchody Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot, pohyby se však čekají i v jiných elitních sestavách.
forsyy, ZEDKO, AJTT, NEOFRAG
forsyy, ZEDKO, AJTT, NEOFRAG
Zdroj: týmový archiv (vše s povolením)

15. 12. | Spekulace je potvrzena, Dynamo Eclot vítá hvězdného snipera

Ani Dynamo Eclot nechtělo z bláznivého dne odejít s prázdnou a také si pojistilo klíčovou oporu pro nadcházející sezónu. Oproti minulému roku se vedení tentokrát podařilo přivést Davida „forsyy“ Bílého.

15. 12. | SINNERS zbrojí. Léta vytoužená posila a návrat geniálního hráče

Dva odchody značí dva klíčové příchody, které se vedení liberecké organizace podařilo upéct jako předčasný vánoční dárek. Adam „NEOFRAG“ Zouhar a Filip „AJTT“ Dolenský jsou cukrovím té nejvyšší jakosti.

15. 12. | ZEDKO převléká dres. Rekordman přestupuje do Sampi.Tipsport

Novopečení čeští mistři našli svoji náhradu za Matúše „MATYS“ Šimka. Koho jiného by si mohli čerství šampioni vybrat než hráče s největším počtem zlatých medailí z vrcholu domácí esportové sezóny?

15. 12. | SINNERS se loučí s legendou klubu. ZEDKO končí po čtyřech letech

SINNERS se rozhodli říznout do svého kádru. Po čtyřech letech se rozpadá jádro nejúspěšnějšího týmu Counter-Strike scény. Jindřich „ZEDKO“ Chyba se v týmu nedohodl na prodloužení smlouvy na další rok.

15. 12.Sampi.Tipsport naznačují kompletaci soupisky. Koho uloví?

Na trend naznačování změn pomocí vlajek navazují Sampi.Tipsport. Do ryze slovenské pětice přijde český hráč, současně ale není potvrzeno, jestli půjde o jedinou změnu. Kdo jsou hlavními kandidáty na příchod?

13. 12.SINNERS oficiálně mění hráče. Vrátí se NEOFRAG?

Turnajová sezóna je pro většinu týmů u konce, nastal tak čas na změny v sestavách. Jako další odhalují první kartu SINNERS, kteří se po nevydařené domácí sezóně rozloučili se Simonem „KWERTZZ“ Horákem.

Posily týmu SINNERS
Posily týmu SINNERS
Foto: SINNERS Esports

10. 12. | NIO prodloužil, zbytek zůstává. UNiTY pokračují ve stejném složení

Slovenská organizace UNiTY zakončila svůj první rok na CS2 scéně dvěma medailemi. Celou sezónu může hodnotit pozitivně, proto do té nové vykročí se stejnou šesticí. Celý tým má platné smlouvy i na rok 2024.

9. 12.UNiTY vložili důvěru do svého snipera i pro rok 2024

Oba finalisté Tipsport MČR CS už jsou nekompletní, ale třetí v pořadí z vrcholu letošní sezóny prozatím zůstává pospolu. S UNiTY prodloužil smlouvu na další rok Dominik „NIO“ Maxian, hvězda LAN turnajů.

8. 12. | Dynamo Eclot řeší velké změny! Na serveru se objevily známé hvězdy

V Dynamu Eclot dost možná nezůstane kámen na kameni. X účet @CzechSlovakCS uvedl, že se DNE na tréninku objevili hned se čtyřmi novými hráči. Z vicemistrovské pětice se ukázal jen Vít „nbqq“ Pohlot.

8. 12. | Příběh třináctiletého mistra ČR až do nejlepšího týmu světa

Když odehrál David „frozen“ Čerňanský svůj první turnaj, bylo mu pouhých 11 let. Už ve třinácti získal první ze svých čtyř titulů mistra ČR a v 16 letech odešel do ciziny. Jaké jsou klíčové momenty jeho kariéry?

7. 12. | SINNERS jsou jediný zápas od návratu do ESL Pro League

Pokud SINNERS chystají změny v týmu, tak jako jediný domácí tým ještě musejí počkat. Bojují totiž o postup do Ligy mistrů. První pokus mají proti 3DMAX, případný druhý proti vítězi duelu forZe vs. Apeks.

6. 12. | NEOFRAG a anarkez spolu do Evropy? Ruský leaker se mýlí

Adam „NEOFRAG“ Zouhar a Guy „anarkez“ Trachtman táhli Dynamo Eclot a podle insidera Harumiho chtějí jejich spolupráci využít Movistar Riders. Oba hráči ale redakci PLAYzone.cz vyvrátili jakýkoliv zájem.

4. 12. | OFICIÁLNĚ: Slovenský střelec frozen je nejnovější posilou FaZe

David „frozen“ Čerňanský se oficiálně stává novým hráčem FaZe Clanu. 21letá hvězda zalepí díru po Russelu „Twistzz“ Van Dulkenovi, jenž před několika dny opustil sestavu a čeká na přestup do týmu Liquid.

Nová sestava FaZe
Nová sestava FaZe
Foto: FaZe Clan

4. 12. | Návrat ostrostřelce. Dytor se vrací do sestavy Dynama Eclot

Od 12. září byl Martin „Dytor“ Handl na lavičce Dynama Eclot, ale nyní se dvacetiletý rifler po tříměsíční pauze vrací do základní sestavy pardubické organizace. Vicemistři ČR skutečnost potvrdili na svých sítích.

4. 12. | Frozen se po čtyřech a půl letech definitivně rozloučil s MOUZ

Po dnešku už nic nebrání velkolepému slovenskému přestupu. David „frozen“ Čerňanský dal po 1722 dnech, tedy stejné době jako Ropin „ropz“ Kool, sbohem MOUZ a je připravený na novou kapitolu své kariéry.

4. 12. | Forsyy už naskočil za jiný tým. Nemusí však jít o finální destinaci

Před týdnem ještě z premiéry Davida „forsyy“ Bílého sešlo, tuhle neděli už ale pomohl IKLA k výhře. Podle našich informací není ale přesun nijak hotový, každý mezinárodní zápas je však dobrou šancí se ukázat.

3. 12. | Životní přestup? Frozen má ve FaZe debutovat už za dva týdny!

Přesun Davida „frozen“ Čerňanského do nejlepšího týmu světa už není jen pouhou spekulací. Slovenská superstar by si premiéru ve FaZe měla zažít už na BLAST Premier World Final, jak říká uzávěrka soupisek.

2. 12. | Entropiq už s forsyym nepočítá. Zájemců o jeho služby je několik

Kolem Entropiqu je v posledních dnech ticho, ačkoliv do oficiálních zápasů nastupuje bez Davida „forsyy“ Bílého. Esportový ředitel organizace redakci PLAYzone.cz potvrdil, že opravdu jednají o jeho přestupu.

1. 12. | Nejužitečnější hráč roku opouští DNE. Anarkez už má angažmá v Evropě

Guy „anarkez“ Trachtman do tiché atmosféry Dynama Eclot vnesl potřebnou energii, která v kombinaci s výjimečnými individuálními výkony znamenala čtyři domácí tituly. Po konci smlouvy se ale vrací do světa.

Dynamo Eclot před změnami
Dynamo Eclot před změnami
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

30. 11. | NEOFRAG končí v Dynamu Eclot, dle očekávání mu vypršela smlouva

Adam „NEOFRAG“ Zouhar oznámil svůj status volného hráče. Jak už při jeho podpisu v Dynamu Eclot bylo naznačeno, s týmem se spojil jen do konce sezóny a pokračování bude řešit až nyní. Prioritou je ale Evropa.

28. 11. | Blogg1s končí v čínském angažmá a srovnává místní scénu s tou naší

Na začátku října se český sniper Dominik „blogg1s“ Janita vydal vstříc velkému životnímu dobrodružství na druhém konci světa. S čínským týmem Wings Up Gaming se ale loučí už po necelých dvou měsících

28. 11. | Český talent míří do světové akademie vicemistrů Majoru

Filip „darber“ Böhm navazuje na svého bývalého spoluhráče Oldřicha „PR“ Nového a míří do akademie známé světové organizace. Spolu s hráči ze všech koutů Evropy utvořil první akademii týmu GamerLegion.

28. 11. | Jakub Jankto exkluzivně: Věděli jsme, že MATYS odchází

U příležitosti senzačního mistrovského titulu z Tipsport MČR CS a následného přestupu Matúše „MATYS“ Šimka jsme si nenechali ujít příležitost vyzpovídat majitele organizace Sampi, fotbalistu Jakuba Jankta.

27. 11. | Fnatic MATYS. Slavná organizace představila novou sestavu

Trojnásobní mistři světa vítají tři nové posily. Čerstvý mistr ČR Matúš „MATYS“ Šimko míří do zahraničí za rekordní částku, stávající dvojici fnatic doplní Alexandre „bodyy“ Pianaro mladík Can „kyuubii“ Ali.

Nová sestava fnatic
Nová sestava fnatic
Foto: fnatic

27. 11. | Potvrzeno: Slovenská superstar odchází za rekordní částku do fnatic

Matúš „MATYS“ Šimko prožívá nejkrásnější měsíc své kariéry. Po heroickém finále získal se Sampi.Tipsport svou první domácí trofej, a jen o několik desítek hodin později oficiálně přestupuje do týmu fnatic.

27. 11. | Forsyy končí v Entropiqu? Do zápasů začal naskakovat jiný sniper

První mezinárodní dobrodružství Davida „forsyy“ Bílého pravděpodobně nebude trvat ani půl roku. Kvůli interním neshodám se spekuluje o konci v Entropiqu, se kterým už nenastoupil do oficiálního zápasu.

27. 11. | AJTT si zažil premiéru v „A“ týmu Sprout, povýšení ale není na pořadu dne

Sprout letos hledají ideální složení a poslední dobou zkouší i hráče z akademie. Jako další se dočkal Filip „AJTT“ Dolenský, který okamžitě patřil k tahounům u výhry nad TSM. Zatím šlo ale jen o výpomoc.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.